Няма да се изморим да повтаряме, че целулит се маха (ако въобще можем да говорим за 100%-овото му заличаване) само с комбинация от упражнения, масажи, подходящо меню и благосклонни гени.

Това не би трябвало да звучи обезкуражаващо, тъй като с воля и малко повече усилия ще се радвате на стегната кожа, която не наподобява лунен пейзаж.

Четете още: ЦЕЛУЛИТ – козметичен или здравословен проблем?

И така, днешното ни предложение за средство за заглаждане на кожа, което освен, че ще се впусне в битка с целулита, ще направи кожата ви мека като бебешко дупе. Става дума за добре познатото вече канелено масло.

С него се масажират желаните места енергично 10 мин. в продължение на 10-15 дни. Прави се почивка в рамките на 7- 10 дни. За поддържане на формата ползвайте 3-4 пъти в месецa.

Не забравяйте, че на първо място трябва да се променят хранителните навици и да се увеличидвижението. Важно е енергийният прием да не превъзхожда изразходваната енергия.

Четете още: Skin Dry Brushing? О, и още как!

С масажи може да се постигне освобождаване от излишните течности, тонизиране на тъканите и подобряване на оросяването, което е важно за храненето им и освобождаването от токсини.

Продуктите за масаж и мазане след това могат да бъдат обогатени с етерични масла, които спомагат за стопяването на целулита, а именно – масло от хвойна, грейпфрут, пачули, масло от розмарин, от потокал, масло от санталово дърво, лимоново масло, здравец, канелено масло, масло от кипарис… Тъй като етеричните масла са алергени, е хубаво преди това да се тества как ще реагира организмът чрез проба.

При заболявания (разширени вени, диабет и др.) е хубаво да се консултирате с Вашия лекар – дали мерките, които желаете да предприемете, са подходящи.

Интересно:

Доказано е, че кората на канелата е изключително ефикасен естествен лек срещу целулит и в същото време е незаменим източник на антиоксиданти.

Последните изследвания в тази посока са проведени от група учени от Гренобъл, в проведения от които експеримент участие взели над 80 жени, които в продължение на години търсели лек срещу „портокаловата кожа”. До този момент обаче опитите им така или иначе не се увенчавали с успех.

Дамите, които взели участие в експеримента, целящ да потвърди тезата за активното въздействие на канелената кора по отношение на неприятното образование целулит, били разделени на две групи.

Четете още: Целулитът на звездите

През периода на опита половината от дамите се подложили на различни козметични продукти, препоръчвани като един от най-ефективните за премахване на целулит.

Другата половина от доброволките всеки ден от продължителността на опита нанасяли върху кожните участъци, засегнати от целулита, екстракт от канела, редуван с канелено масло.

Резултатите от проучването показали, че дамите, които се подложили на коземтичните процедури, можели да се похвалят с едва 10% по-малко целулит. За сметка на тях, при дамите, заложили на канелено масло, „портокаловата кожа” била намаляла с по около 60%.

Допълнителен ефект при някои от дамите, доверили се на лечебните свойства на канелата, бил и намаляването на телесното тегло със средно по 4 килограма, подобряване на обмяната на веществата в областта на кожата.