Автор
Антония Михайлова

А в миналото предсказвали бъдещето по...книга

Гадаенето с книга се смята за една от най-старите системи за разкриване на бъдещата ни съдба. Произходът й се свързва с необятните земи на древен Шумер. Ритуалът е изключително лесен, а всеки, който го е приложил, твърди, че е и най-точният и верен метод за предсказване на бъдещето.

Преди да пристъпите към първата стъпка на свещенодействието, първо се доверете на сърцето си. Изберете дебела книга, която обичате и която е завладяла толкова силно съзнанието и душата ви, че бихте я прочели най-малкото още два пъти. Тя задължително трябва да е художествено произведение. С колкото по-голяма позитивна енергия е заредена книгата, толкова по-лесно ще получите отговорите за себе си, скрити в нея.



И така, книгата вече е в ръцете ви. Уверете се, че сте напълно сами в помещението и че няма гласове наоколо, които да ви разсейват. Затворете очи и мислено задайте въпроса, който ви интересува. Важното е въпросът да бъде конкретен, а не абстрактен. Не бързайте да отваряте книгата. Изчакайте няколко секунди. Сега е моментът да си намислите страница и ред или просто да отворите книгата и да поставите пръст върху някой от редовете. След като прочетете реда, който случайно сте избрали, опитайте се сами да разкодирате посланието, заложено в него, и да го интерпретирате според информацията, която ви интересува.

Т. напр. природен пейзаж с описание на буря вещае труден и изпълнен с перипетии и изпитания живот. Слънчевата картина е предвестник на спокойно и безоблачно бъдеще. Дъгата ни разкрива, че след бурята, която сме преживели, ни чака цветно и усмихнато бъдеще. Ако в описанието на природата има вода – например езеро, море или река, това е знак, че любовните отношения с партньора ни ще се изгладят или че ще срещнем и преживеем голяма и красива любов.