Фотографът Babycakes Romero решил да си направи социален експеримент като снима хора, които имат компания до себе си, но предпочитат да общуват с мобилния си телефон.

Серията от фотоси носи името "Смъртта на разговора".

"Нямам проблем с развитието на технологиите, техниката прави животът ни по-лесен, но вярвам, че тя прави хората доста скучни ..." - споделя той.

"Започнах да снимам хора, заедно с приятелите им, след като направих няколко фотоса, забелязах известна тъга в тях. Преди да бъдат изобретени мобилните телефони, хората нямаха друга алтернатива освен да общуват помежду си. Това вече не е необходимо, тъй като във всеки един момент можем да се правим, че вършим нещо важно на своите смартфони. Това е много по-лесно, отколкото да измислим какво да кажем. Точно така се убиват разговорите. Мисля, че този феномен е интересна социална болка" - допълва фотографът.

"Преди време, повечето хора използваха цигарите като социална патерица, те разбира се са вредни за здравето ни, но поне не ни превръщаха в роботи включени в контакта. Заедно трябва да си дадем сметка за проблема, да се освободим от оковите на смартфоните и да си върнем комуникацията лице в лице!"

Woman.bg коментира: Всички знаем, че най-важното е да бъдем в настоящия момент и да изживеем мига пълноценно, защо тогава непрекъснато искаме да бъдем някъде другаде, проверявайки на всеки няколко минути телефоните си?


Следете блога "Да се изгубиш... в Рим!" - едно бягство във Вечния град, посветено на свободния избор, удоволствието и вдъхновението!