Автор
Woman.bg

9 страни, които е хубаво да посетите с брачно свидетелство в джоба

Стягайки се за някои страни, е добре да вземете не само паспорта си, но и брачното си свидетелство. Нека видим кои са най-“нравствените“ държави на света!

През ХХІ век това може да ви прозвучи странно и дори нелепо, но в някои страни няма да можете да се настаните в една хотелска стая с половинката си без свидетелство за брак. Просто местните закони не поощряват прелюбодеянието, като не се правят изключения дори за сгодени двойки.

Кувейт

В тази арабска страна неженените двойки не могат да прекарват нощта заедно в хотели, чиито собственици се отличават с висок морал. Например хотелът „Al Sharq Residence“ предоставя общи стаи само на женени двойки. Ако двамата съпрузи са с различни фамилии, ще трябва да докажат, че са сключили брак.

Важна подробност е, че собствениците на хотел „Al Bastaki“, от който се открива гледка към Персийския залив, са загрижени само за нравствеността на сънародниците си. Затварят си очите за „разврата“, на който се отдават чужденците, и са готови да предоставят хотелска стая на неженена двойка.

Най-странните ритуали за красота в света - I част



Турция

Оказва се, че в източната ни съседка брачното свидетелство също може да ви бъде от полза. Ще трябва да го покажете например в хотел „Ilksan Deha“, разположен в центъра на Анкара. Само тогава ще можете да получите една стая за вас и за съпруга ви. Ако не сте доказано женени, администрацията на хотела ще ви даде две отделни стаи и ще трябва да плащате двойно.

Израел

Нищо чудно, че в най-религиозния град на света Ерусалим се следи особено стриктно гостите да спазват нормите на приличието. В хотел „HaShimi“, който се намира в центъра на Стария град, двойките ще трябва да предоставят брачно свидетелство или да наемат две отделни стаи, за да се насладят на гледката към града от горната тераса на сградата. При това дори и женените няма да получат спиртни напитки – в местното меню няма алкохол. Пушенето на територията на хотела също е забранено. Същите правила се спазват и в хотел „Chain Gate“. Въпреки че там има смесени спални за мъже и жени, няма да можете да ги наемете без брачно свидетелство.

Символ на една велика култура - гейшите



Йордания

В Средния Изток никой не се церемони с чужденците. Хотел „Raouche“ в Аман е готов да предостави апартаменти със собствен кухненски бокс само на двойки, показали актуални документи, потвърждаващи сключен брак. В противен случай просто няма да можете да се настаните там.

Същите строги правила важат и за друг хотел в йорданската столица - „Husamazzeh Apartment“. Хотелите, които са част от големи международни вериги, обаче игнорират тези условности и приемат неженени двойки.

Саудитска Арабия

В богатата на петрол страна се изисква туристите да се държат целомъдрено дори и в скъпите курортни комплекси, съставени от отделни вили с басейни. Например хотелски комплекс „Goot Resorts“ в Ер Риад не приема резервации от неженени двойки, въпреки че никой от останалите гости няма да ги види в личната им вила.

Обединени Арабски Емирства

В разположения в центъра на гр. Шарджи хотел „Al Sharq“ строги морални изисквания има само за гражданите на ОАЕ и постоянно пребиваващите в страната. Ограниченията не касаят чуждестранните туристи. При това обаче персоналът по всякакви възможни начини подчертава, че хотелът е семеен и затова на неженените двойки се гледа с лошо око. В хотел „Al Jazira Royal“ в Абу Даби ще ви трябва брачно свидетелство, независимо от това дали сте гражданин на страната или не, като на неженените ще се наложи да се настанят в отделни стаи.

Близките до нас градове, които си заслужава да видите - част I



Египет

В страната на пирамидите и фараоните има хотели, в които дори законни съпружески двойки няма да могат да прекарат нощта заедно. Според местното законодателство гражданите на Египет нямат правото да отсядат в общи стаи за мъже и жени. Много хотели спазват това правило – например разположените в Александрия семейни апартаменти „Maamoura Beach 2“. Туристите обаче могат да бъдат спокойни – тези ограничения не важат за тях.

Мароко

Свидетелството за брак може да се окаже необходим документ и в тази африканска страна. Непременно ще ви го поискат например в хотел „Azahra“, разположен в курорта Рабат. Неженените двойки ще имат възможността да се възползват от други места за настаняване. За сметка на това децата до 3-годишна възраст ще пребивават в хотела безплатно, а за най-малките ще бъде предоставено отделно креватче, при това без допълнително заплащане.

Пакистан

В тази страна също може да се сблъскате с изискване да покажете брачно свидетелство. Двойки без документи за сключен брак няма да могат да се настанят например в къща за гости „Cosy Inn“. Друга интересна подробност е, че в хотелите в страната не само подрастващи деца, но и възрастни братя и сестри могат съвсем безплатно да бъдат настанени на допълнително легло.