Когато детето боледува, родителското внимание е насочено към дискомфорта, който детето изпитва.

От друга страна, самият родител също изпитва трудности – трябва да излезе в болничен и се тревожи за здравословното състояние на детето. Практиката сочи, че има различни начини и средства, които помагат за укрепване на детския организъм.

Например? Ето за какво говорим:

1. Сол

Всички ние приемаме с храната по-малко минерали, отколкото е необходимо. Причината се състои в небалансираното хранене. Особено силно е въздействието на този тип хранене и като цяло по-замърсената среща върху здравословното състояние на децата. Техният организъм расте и изразходва много вещества. Специалисти съветват да прибавяме във водата във ваната на детето 2-3 шепи морска сол. По този начин стимулираме преодоляването на минералния дефицит в тялото. Освен това морската сол почиства и успокоява кожата, влияе благоприятно върху дихателната система и успокоява организма, като подпомага процеса на заспиване нощем.

2. Давайте възможност на детето да заспива на тъмно

Сънят е жизненоважен за децата. По време на съня тече процесът на растеж, делене на клетките и други важни процеси. Изкуственото осветление не позволява на тялото да се отпусне. Невъзможността нормално да се заспива влияе върху функциите на хипофизата и може да доведе до неприятни последствия за растящия организъм. Не слагайте компютър или телевизор в детската стая. Вечер, ако е необходимо, дърпайте завесите, за да осигурите спокоен нощен сън на детето.

Прочети повече по темата тук