Главно действащо лице в днешния ни материал е 8-годишно момченце от Мериленд, САЩ.

Той се казва Томас Мур и доскоро не бе подстригвал косата си в продължение на близо две години, но не защото е следвал определена мода, а в името на благородна кауза.

Един ден през 2014-а година, връщайки се от училище, Томас заварва майка си да гледа клипче на момиче, болно от рак, останало без коса. Малкият Мур е поразен от видяното и силно се разстройва от визията на момиченцето. Дотолкова, че решава да си пусне дълга коса, която да послужи за направата на перуки за деца, загубили своята в резултат от химиотерапията.

И така, въпреки че тогава е едва на 6 години, той се заема с тази благородна кауза и си пуска завидно дълга коса. Отрязва я миналата седмица и още същия ден я дарява за направата на перуки за онкоболни.

Постъпката на малкия Томас става популярна благодарение на леля му, която качва в профила си в туитър колаж, запечатал малчугана преди да отреже косата си и след това. Кадърът е харесан и споделен хиляди пъти, а в коментарите мнозина споменават, че постъпката на Томас ги е вдъхновила и те да направят подобно нещо в помощ на болните.