Автор
Woman.bg

8 знаменитости, които превърнаха трагедията в надежда

Какво прави някои хора по-устойчиви психически от други?

Според Американската психологическа асоциация те просто се приспособяват по-добре към несгодите, трагедиите или травмите - нещо, върху което всеки от нас може да поработи.

След невероятна загуба тези осем успешни, известни личности са намерили начин да превърнат личната трагедия в надежда.

Дженифър Хъдсън

Преди шест години певицата Дженифър Хъдсън загуби майка си, брат си и племенника си в рамките на три дни. Те бяха застреляни от съпруга на по-голямата й сестра.

Въпреки неизмерима си болка, Хъдсън създаде в памет на племенника си фондацията D. King Gift. Тя има за цел "да осигури стабилност, подкрепа и положителни преживявания за децата от всички среди и да им даде възможност да се развиват, за да бъдат продуктивни, по-уверени и щастливи възрастни."

Лиам Нийсън

Актьорът загуби съпругата си Наташа Ричардсън след ски инцидент в Монреал през 2009 г. След пет години той продължава да се бори с мъката всеки ден, както заявява в интервю за медиите.

След като Наташа изпада в мозъчна смърт, животоподдържащите системи са изключени, след като цялото семейство се сбогува с нея. Нийсън взема и друго трудно решение – той дарява три нейни органa - сърце, бъбреци и черен дроб - така че тя все още помага на другите да живеят по-добър живот.

Вижте останалите знаменитости ето ТУК!