Постоянно възобновяваме гардероба си и сме в крак с модата, но много жени не проявяват същата грижа и към дома си.

Може би рядко се замисляме над този въпрос, че заобикалящата ни атмосфера вкъщи оказва голямо влияние върху нас. Забелязали ли сте, че дори най-малката промяна ви оставя усещане за свежест? Домът е мястото, което трябва да ви осигурява спокойствие и щастие и в никакъв случай да не ви отегчава. Не отлагайте повече промените, които отдавна се каните да направите. Времето никога няма да е достатъчно, но ние ще ви дадем 8 ценни съвета, които ще ви помогнат при освежаването на любимото ви място. Ако се чувствате уютно в дома си, ще бъдете много по-щастливи и уравновесени. Експериментирайте и ако голите стени ви отегчават, бъдете креативни.

1.Погледнете по нов начин на дома си

Хвърлете един общ поглед, без да обръщате внимание на детайлите, с които вече сте се сраснали. Излезте и се върнете, представяйки си, че сте гост, а не домакиня. Какво забелязвате първо? Какво грабва погледа ви? Какво ви отблъсква? Какво ви привлича? Харесва ли ви осветлението? Обърнете внимание дали има нещо твърде старо, или счупено. Също така погледнете по-строго на любимите си предмети и на какви места сте ги поставили. Ако мислите, че няма да се справите със задачата, поканете близък или познат, на чийто вкус се доверявате. Той най-добре ще ви посъветва какво да направите, защото той не гледа емоционално на дома ви.

2.Обърнете внимание и на най-малките детайли

Сменете старата си скъсана хавлия с нова, поправете счупените си чекмеджета. Погрижете се за изхабените си мебели, в които не виждате очарование. Може и да не е най-приятният начин да прекарате почивните си дни, но усилията ви ще ви се отблагодарят, когато посрещате гости вкъщи. Няма да се срамувате от старите си мебели и вие самите ще се чувствате удобно в жилището си.

3.Направете основно почистване

Няма как мебелите ви да блестят от чистота, ако сте ги затрупали с какви ли не вещи, а чекмеджетата ви направо „преливат“. Затова преди да прибегнете към закупуването на нови, разчистете хубаво и тогава преценете какво трябва да промените. Бъдете рационални, за да не влизате в излишни разходи.

4.Изхвърлете всичко вехто

И не правете никакви компромиси, заради сантиментална стойност. Не ви трябват вехти мебели, украшения и декорации. Може преди няколко години те да са изглеждали по различен начин, но всяка вещ си има срок на годност. Инвестирайте в качествени материали и не допускайте да бъдете затрупани от вещите си. Първо се погрижете да имате това, от което имате нужда всеки ден.

5.Водете се по собствения си вкус

Домът ви трябва да бъде отражение на вашата душа и личност. Не се стремете да бъде по някакъв модел и не допускайте мястото, където си почивате и живеете да бъде обезличено.Дори и да живеете под наем има начин да превърнете временния си дом във вашето си местенце. Бъдете креативни и практични. Намерете място за любимите си снимки с приятели и семейството, за талисмани и спомени от пътувания. Използвайте магията на цветовете, те ще внесат много настроение.

6.Заложете на цветята

Растенията внасят неповторима свежест и оптимизъм. Освен това те поддържат въздуха чист в стаята и са най-добрият ароматизатор.

7.Подновете покривките, килимите и одеялото си

Вложете повече средства в качествени материали. По този начин вещите ви ще имат по-дълъг живот. Изхвърлете старото одеяло, което стои на канапето ви. Купете си меко и красиво от кашмир. Да, ще струва повече, но ще изглежда много по-стилно и ще ви радва повече време. Сменете и завесите с нови и качествени в свеж цвят. Същото се отнася и за покривките, кърпите и килимите.

8.Погрижете се за уюта на гостите си

Бъдете винаги готови за гости. Трябва да имате под ръка изпрани чаршафи и завивки, както и погледнете внимателно съдовете за ядене. Изхвърлете счупените и надрасканите чинии и чаши. Винаги бъдете добре заредени, така че да можете да почерпите гостите си. Ако най-често правите чай или кафе, купете си красив чайник и сервиз със симпатични прибори.

Бъдете сигурни, че инвестициите и трудът си заслужават. Още на следващия ден, когато станете за работа, ще усетите разликата и ще посрещнете седмицата с усмивка.

mostbeautifulthings.net,lucysvicaragetearooms.com, notonthehighstreet.com,rubyandgrace.co.uk, antiqueapartments.com,archzine.net,

Последно от woman.bg