Мъртъл бийч е курортен град, който се простира по крайбрежието на Атлантическия Океан в американския щат Южна Каролина.

Това място ще ви впечатли със спокойните пясъчни плажове и безбройните възможности за развлечение. В летния сезон климатът през деня е топъл, а нощта влажен. Твърди се, че на това райско кътче на земята има за всекиго по нещо.

Разберете кои са останалите четири причини да посетите Мъртъл бийч, който има славата на една от най-хубавите туристически дестинации в света. Продължение..

Урок по спорт

На огромните зелени игрища за голф може да срещнете някое от известните лица от шоубизнеса. Ежедневните уроци по голф, сърфинг, плуване, риболов, гмуркане са хит през летния сезон в Мъртъл бийч. Дори и най-малките заведения разполагат със зала за билярд и боулинг.

Възхитителна природа

Най-чудните иглолистни растения и палми, по които катеричките скачат, са една от причините след дъждовна нощ да се събудите с усмивка. В Мъртъл бийч гъстата гора, дългите улици и високите хотелски сгради са подредени като под конец.

Прекалено гостоприемство

Местните хора в Мъртъл бийч са прекалено гостоприемни. Ако наемете къща, съседите веднага ще ви поздравят и още първата вечер може да се окажете поканени на вечеря у тях. Дори в заведенията, в които бакшиша не е задължителен ще оставите повече пари за доброто обслужване.

Пазаруването с отстъпки

В Мъртъл Бийч има няколко огромни търговски обекта, където с дни може да обикаляте магазините и да се възползвате от отстъпките, които предлагат при определена сума. Сувенирите и картичките с плажовете на Мъртъл бийч са сред задължителните покупки, защото ще ви топлят през студените дни.

Четете още: 6-те най-добри плажа в Европа, според Huffington Post