Мъртъл бийч е курортен град, който се простира по крайбрежието на Атлантическия Океан в американския щат Южна Каролина.

Това място ще ви впечатли със спокойните пясъчни плажове и безбройните възможности за развлечение. В летния сезон климатът през деня е топъл, а нощта влажен. Твърди се, че на това райско кътче на земята има за всекиго по нещо.

Ето осем причини да посетите Мъртъл бийч, който има славата на една от най-хубавите туристически дестинации в света.

Пленителни плажове

Прекрасната плажна ивица на Мъртъл бийч ще ви плени с кристално белия пясък и наситено синята океанска вода. Дългите пясъчни плажове са обгърнати със спокойствие и невероятна природна красота. Ако видите предупредителни червени табели на брега, на които пише „Къпането е забранено“, значи океанската вода е бурна и големите приливни вълни, могат да привлекат опасни животни, но това се случва рядко. Така красивите плажове на Мъртъл бийч са и сигурно място за почивка.

Ниски цени

Може би изключително ниските цени ще ви накарат да посетите Мъртъл бийч, особено през май и септември, когато може да резервирате хотелска стая или къща на брега с огромни намаления.

Умерен климат

Благоприятните климатични условия позволяват през деня да хванете тен на топлото слънце, вечерта спокойно може да се разходите по брега на океана и след това да се наслаждавате на съня. Поради топлото време много често океанската вода се изпарява и се превръща в краткотраен дъжд, който освежава въздуха.

Четете още: 6-те най-добри плажа в Европа, според Huffington Post

Интернационална кухня

Ресторантите предлагат разнообразна храна, която е част от интернационалната американска кухня. Менютата обхващат храни от бързите тост-сандичи с морски дарове до най-специфичните специалитети на мексиканската кухня като „Поло локо“, което означава лудо пиле и „Поло борачо“ преведено като пияно пиле.

Очаквайте продължение...