В тази статия ще ви разкажем как да ползвате по-икономично, по-ефективно и по-безопасно маски за лице.

1. Четете внимателно инструкцията

И я следвайте неотклонно. Например недейте да държите маски от хума на лицето си по-дълго от посоченото на опаковката – иначе ви очаква болезнено чувство за стегнатост и сухост.

2. Подгответе кожата

Нанасяйте маските само на идеално чиста и леко влажна кожа. За да повишите ефективността на маската, можете предварително да обработите кожата с лек скраб или гъба „коняку“.

3. Нанасяйте маската не с пръсти, а с четка

Може да ползвате за целта плоска четка за нанасяне на основа за фон-дьо-тен. Тя ще разпредели сместа на идеално равен слой, а това ще ви помогне да използвате съдържанието на прескъпите тубички по-икономично.

Четете още: Вълшебното масло от пшеничен зародиш


4. Отбягвайте деликатните зони

Прецизното нанасяне на маската с четка ще ви позволи да избегнете деликатните зони под очите и около устните. Повечето маски не бива да се нанасят на тези зони, защото изсушават кожата.

5. Овлажнявай

Когато изсъхне напълно, маската от хума започва да извлича влагата от кожата. За да не допуснете това, периодично пръскайте маската с билкова отвара, изворна или минерална вода.

6. Търсете двоен ефект

Докато за добрия изглед на лицето ви се грижи маска от хума, нанесете на клепачите специална маска за около очите.

7. Измивайте правилно

Овлажняващите маски е най-добре да се почистят с козметична мокра кърпичка или памучен диск, напоен с билкова отвара или лосион. Маските с хума непременно трябва да се измиват с топла вода, след което лицето да се обработи с тоник, за да се отстранят остатъците от маската.

8. Използвайте ексфолиращи гъби

Измивайте почистващите маски с целулозна гъба, която да ексфулира нежно кожата и да я подготви за нанасянето на следващите средства (лосиони, кремове). Тъй като с това не бива да се прекалява, правете процедурата или пред, или след нанасянето на маската, но в никакъв случай и двата пъти.

Четете още: Маска за лице с мед