Много хора смятат, че най-добрият път към успеха е усвояването на нови навици и умения. Това е полезно, но да си успял понякога означава и да се откажеш от нещата, които ти пречат по пътя към целта. Тези осем техники са валидни не само за успешните жени, но и за мъжете.
Вместо да добавяте куп нови и нови неща, e добре да елиминиране някои от негативните, които ви отклоняват от успеха. Част от тях можете много лесно да загърбите, докато за други ще са ви нужни малко повече време и усилия.

Ето кои са техниките на успелите жени:

Осъзнават, че те сами изковават своето щастие


Успешните хора не винят семейството си, приятелите си, шефа си или своя колега, ако преживеят неуспех. Те осъзнават, че единствено те самите са отговорни за своя живот. Разглеждат всеки неуспех като знак, че е дошло време да променят нещо, за да станат още по-успешни.

Не са перфекционисти


Съвършенството е непостижимо, така че ако се опитвате да го постигнете, само си губите времето. Вместо да се притеснявате за грешките си, фокусирайте се върху усилията да се подобрявате стъпка по стъпка. Никой не е съвършен, но всеки може да стане по-добър.

Не се страхуват

Mного хора се страхуват да кажат какво мислят, за да не изглеждат смешни. Тази нагласа ще ви отдалечи от развитието на пълния ви потенциал. Постарайте се да я промените, изказвайте свободно мнението си ясно и високо го заявете и осъществете мечтите си.



Не искат да контролират всичко

Не можете да държите всичко под контрол и да вършите няколко задачи едновременно. Това няма да ви помогне по пътя към успеха, а само ще ви донесе стрес и фрустрация. Вместо да се стараете да държите всичко под контрол, престанете да се тревожите за нещата, които не можете да контролирате и насочете вниманието си към нещата, които можете да подобрите.

Бъдете отворени

Mного хора гледат само напред и не се опитват да положат усилия да огледат едно нещо от всички страни. Това ги възпира по пътя към успеха. Ако мислите ви са фокусирани само върху миналото, там и ще си останете. Прегърнете нови неща и станете отворени за нови идеи.

Помнете, че успехът не се постига за една нощ

Някои вярват, че повечето хора са успели за една нощ или поради щастливо стечение на обстоятелствата. Дори късметът да е изиграл определена роля, когато става дума за успех, не може да се осланяте само на него, без да правите нищо в желаната посока. Успехът изисква време и посвещаване, затова е добре да сте планирали утрешния си ден.

Стойте далече от „токсичните” хора

Ако сте обградени от хора, които са постоянно негативно настроени, вие самите ще заприличате на тях. Отстранете ги от себе си и ги заменете с позитивни хора. С течение на времето ще забележите как ставате все по-мотивирани по пътя към целта, ще бъдете по-щастливи и ще елиминирате стреса.

Не сте длъжни винаги да казвате “да”

За някои хора е ужасно трудно да кажат „не” и така губят време за разни ненужни неща. Обикновено другите се възползват от тях. Бъдете смели и казвайте „не”, когато почувствате нужда. Вместо да помагате на всички да реализират мечтите си, помогнете на себе си да осъществите своята. Естествено това не означава, че не бива да помагате на никого, помагайте, но имайте и свои приоритети.