Автор
Woman.bg

8 начина да изгорите калории по време на секс

Имаме чудесна новина за вас! Сексът е не само ужасно приятно, но и полезно за фигурата занимание.

Добре де, знаем, че сте се досещали. Но, както твърдят психолозите, важно е всичко да е осъзнато и съзнателно. Затова нека ви разкажем как става всичко и защо. Влюбването само по себе си ускорява пулса, повишава насищането с кислород и гори калории. Но сексът ще усили този ефект.

Посочените по-долу цифри са за жена с тегло 68 кг..

Целувки – 68 ккал. за половин час

Този метод работи чудесно в началото на връзката. Сигурно си спомняте как става – устните ви се срещат, а следващия дъх си поемате чак след минута! Нашите експерти ви съветват да практикувате целуването, дори ако сте в двойка с дългогодишен стаж. Първо – целувката е чудесен начин да покажете любовта и нежността си и второ – гори калории. По мнение на сексолозите разходът на калории ще се покачи до 90, ако включите и други ласки в процеса. Може да пробвате и съвсем нечовешки комбинации. Например тренировка по време на целуване – сложете любимия по гръб, правете лицеви пори над него и го целувайте. Така ще изгорите до 170 ккал. за 30 минути. Според нас обаче това ще е малко прекалено.

Еротичен масаж – 80+ ккал. в час

Разбира се, всички предпочитаме масажът да се прави на нас. Но може би ще се жертвате по-често да сте масажист, ако знаете, че така не само ще доставите удоволствие на партньора, но и ще изгорите доста калории. Най-важното е да не бързате – в този процес леките и бавни движения са за предпочитане през силните и бързи. Благодарение на вложената в масажа сила пулсът ви се ускорява и тялото се насища с кислород. Получава се едно приятно кардионатоварване.

Орален секс – над 100 ккал. за половин час

Едва ли някой ви е казвал, че галейки партньора си с устни, можете да изгорите също толкова калории, колкото и с елиптичен тренажор във фитнеса. А е точно така! Н можете да засилите отслабващия ефект. Единият начин е да правите минет от стойка на лицева опора или йога-асана „куче с муцуната надолу“. Приятно, полезно, незабравимо… Партньорът ви със сигурност ще го запомни! Лицевите опори ще ви добавят 80 ккал. към изгорените, а йогата – 35 ккал..

Романтични танци – 103 ккал. на час

Като цяло идеята да ходите заедно с партньора си на танци е чудесна. Това много ще ви сближи. Освен това можете да тренирате и вкъщи – просто се притиснете по-плътно един до друг, захапете ушенцето на партньора и запретнете дрехите му. Почерпете вдъхновение от филма „Мръсни танци“ и действайте! Впрочем, учените твърдят, че след аеробно натоварване, каквото е танцът, жената се възбужда по-лесно и отделя повече смазка. Пък ако пробвате по-активни ритми, със сигурност ще отслабнете неусетно.

Цуни-гуни – 238 ккал. за половин час

Момичета, най-„спортната“ част от секса се оказва прелюдията. Когато се целувате, прегръщате и разсъбличате, учестеният ви пулс отново ви вкарва в зоната на изгаряне на калории. А предварителните ласки могат да траят и доста дълго, така че ще имате по-голям шанс да стопите повечко тлъстинки. Методът ще е още по-ефективен, ако в стаята е горещо. Ако пробвате цуни-гуни в леко загрята сауна, ще получите почти бикрам-йога – а това е нов хит в отслабването.

Секс – над 144 ккал. за половин час

Тук всичко е очевидно – ако просто си лежите отдолу, разчитайте само на възможния минимум. Ако обаче добавите пъшкане и захапвания, ще горите по 30 ккал. на половин час допълнително. Но! Именно в секса можете да съчетаете най-добре полезното с приятното. Не обичате да сте отгоре ли? Лошо. В тази поза не само можете да контролирате скоростта и дълбочината на проникванията, но и да отслабнете. Ако пък от време на време повдигате седалището нагоре и после пак сядате, ще стигнете чудесната цифра от 207 ккал. за половин час и ще влудите партньора си от страст. Пробвайте! Предлагаме ви един сигурен вариант – заменете вечерята със секс 6 пъти седмично. След месец такива „тренировки“ приятелките ви ще са готови да ви изтезават, за да узнаят тайната ви диета!

Дреболиите – над 8 ккал. за събличане и над 10 ккал. за пляскане

Никой не смята събличането за уморителен процес. Голяма работа, махате набързо пречещите ви дрехи и готово. Ако обаче включите този процес в прелюдията, добавите към аксесоарите копринен шал и събудите леко фантазията на партньора… броячът почва да се върти по-бързо. Впрочем, един много несправедлив факт – за да се вдигне горенето на калории при събличане до 80 ккал. (не 8, а 80!) е достатъчно да помолите партньора да разкопчае сутиена ви със зъби. Още малко калорийки ще изгорят плясканията. Но отново предимно на мъжа – все пак момчетата предпочитат да пошляпват дупета, а не да бъдат пошляпвани. Тук всичко е ясно – ако се стараете като в „50 нюанса сиво“, може и да се поизпотите. Но не забравяйте да се грижите за партньора си и да го пазите. Леките пошляпвания в продължение на 3-5 минути ще ви отърват от още 10 ккал.

Автор: Ива Петрова