Коя е следващата ви дестинация? Защо не предприемете пътешествие на ново място, където да отидете за няколко дена и да се насладите на невероятната природа и уникалните плажове, които тя ви предлага.

Следващите снимки показват няколко удивителни места, които не приличат на нищо, което сте видели досега. С удоволствие ще ви ги покажем:

Миден плаж - Залив Шарк, Австралия

Водата около Мидения плаж в Австралия е толкова солена, че е позволила на мидите да се развиват безконтролно, незастрашени от естествените си врагове. Това изобилие от мекотели залива плажа с техните черупки.



Лилавият плаж - Пфайфър, Калифорния

Лилавият пясък на плажа (който се намира на ивици) се е образувал от ерозията на залежи на манганов гранит в близките хълмове.



Вик Бийч - Исландия

Вик Бийч е се намира в малко селище, разположено в южната част на Исландия. Въпреки че навярно си мислите, че Исландия не е най-прекрасното кътче на Земята, където можете да отидете на плаж, Вик Бийч е номиниран за един от най-красивите плажове в света през 1991 година.



Исландия е територия с висока вулканична активност, ето защо черният вулканичен пясък е често срещан по тези географски ширини.

Пещерният плаж - Алгарве, Португалия


Брегът на Алгавре съдържа висок процент варовик, благодарение на който ерозията образува удивителни морски пещери като тази.



Блек Сенд Бийч - Аляска

Този плаж се намира на около 96 километра от Анкъридж. Тук можете да видите ледници до морския бряг, водопади, зелени хълмове и разнообразие от животни, които няма да видите в зоологическата градина.



Ако се загледате във водите или около себе си, ще забележите отразяващите се върхове в красивите ледено сини води. Сред най-популярните дейности, с които можете да се забавлявате тук, е карането на каяк.

Четете още: Мъртво море: първият спа курорт в света

Камъните Моераки на плажа Коекхое, Нова Зеландия

Камъните са седиментни и са се образували в продължение на милиони години чрез наслояване на различни минерали върху останки от черупки на изкопаеми, кости и парчета дърво.



Пътят на великана, Ирландия

Пътят на великана се е образувал преди 50-60 млн. години, когато базалтова лава се е издигала на повърхността и е изстивала, напуквайки в големи форми базалтовите колони.

Четете още: 3 идеи за екскурзия през уикенда