Лара Морган, предприемач и автор на бестселъра „По-смела от повечето“, споделя своите тайни за позитивен работен ден:

"Освен че съм невероятно параноична за бизнеса си като цяло (надявам се по един здрав, уверен и градивен начин), аз съм убедена, че трябва винаги да се грижа за себе си колкото се може повече и да се старая работните ми дни да са възможно най-щастливи.

Опитвам се да запазвам усмивката на лицето си дори тогава, когато нещата не вървят добре. Ето и някои от моите стратегии; надявам се, че те ще помогнат и на вас.

Започвайте всяка сутрин с позитивна нагласа.

Не превръщайте изтощително дългите работни дни в навик.
Никога не си лягайте, мислейки за важни, спешни задачи. Аз лично никога не работя до малките часове на нощта (освен ако случаят не е съвсем наложителен). Ако ви се налага да го правите често, значи нещо бъркате при планирането на времето си. Пренареждайте приоритетите си в края на всеки работен ден. След това дайте възможност на мозъка си да отпусне напрежението – при мен лично това става най-добре като гледам новини.

Когато някой дойде при вас с проблем, приемете това като възможност. Тази нагласа, в която приемате предизвикателствата като шанс за нещо ново и по-добро, за усъвършенстване, ви кара да мислите креативно за намиране на нови решения. Тя ви помага и да запазите доброто си настроение и оптимизъм.

Започвам всеки ден в компанията си Pacific Direct с един вдъхновяващ цитат. Малките вдъхновения и различната гледна точка, която ми дават цитатите, за мен са неизмеримо ценни. Опитайте и вие.

Като цяло, винаги съм с нагласа за благодарност. Дори нещо повече. Бих казала, че съм непоправим оптимист, но балансирам оптимизма си с натрупан с опита скептицизъм. И все пак, ако търсите положителната страна на всичко, ще попаднете в една постоянно печеливша позиция, от която могат да произтекат чудесни възможности.

Никога не си позволявайте да станете незаинтересовани и безучастни.
Така си гарантирате, че непрекъснато ще получавате нови и интересни предизвикателства. Безразличните бързо се размиват в общата сивота. А забавлението от работата и живота е много по-малко, когато не си начело!"