7 скутера KYMCO плъзнаха из София и на единия беше Наско от Б.Т.Р

Тайванската компания за скутери и мотоциклети KYMCO предложи на почитателите на марката в България два дни градски пътешествия "при спазването на всички правила за движение", увериха вносителите. В теста се включиха журналисти и фенове на марката, а следващия път ще пробваме и ние, за да ви разкажем какво е усещането да се движиш с хубав скутер по софийските улици.

Безопасното и контролирано каране в група от седем скутера привлече погледите на шофьори и минувачи на 27 и 28 юни по централните софийски улици. Групата се движеше със скорост около 50 км/час и следваше предварителните инструкции.

"Безопасността на пътя е отговорност на всички. Едно неправилно движение и секунда невнимание могат да отнемат човешки живот. Не позволявайте това да се случи. Този тест драйв даде възможност на всеки от водачите да осъзнае своята лична отговорност. Те караха с позволената скорост и не се изпреварваха. Всеки от тях мислеше за другите в групата", коментираха организаторите от фирма "Сенакс".

В тестовото каране участваха седем модела KYMCO от колекции 2015 и 2014 година: Like 50, SUPER 8 50, New Sento 50i, Agility City 50, DJ 50S, Agility 16+ 200i и PEOPLE GТ 125i.

Участниците разменяха различните скутери по време на маршрута, за да пробват техническите характеристики на няколко модела. Дизайн, динамика, комфорт, стабилност и спирачки, основните характеристики на скутерите, които получиха високи оценки от участниците в тест драйва.

Рок звездата Наско от Б.Т.Р. не подмина събитието и се качи за първи път на скутер.

"Пробвах два скутера. Много е важно да имаш мощност, но още по-важно е, да можеш да спираш, за да върви всичко много безопасно", сподели Наско. Какво още разказа вокалистът на Б.Т.Р, вижте във ВИДЕОТО.

KYMCO създаде специален хаш таг #testdrivekymco, с който феновете във Фейсбук отбелязваха всяка своя активност, свързана със събитието и участваха в няколко различни игри.

Официален представител за България на KYMCO, е фирма "Сенакс" ООД. Българските клиенти имат възможност да избират между скутери с различна кубатура, разделени в две категории - до 50 сс и от 50 до 700 сс.

Фирмата вносител осигурява възможност за директна покупка, както и различни лизингови схеми за поръчка на всички модели скутери, мотоциклети и АТВ-та на KYMCO. Гаранционното и извънгаранционно обслужване на марката е обезпечено в Senax Auto & Moto Service.

Компанията предлага всичко необходимо, което гарантира безопасността на водачите - от задължителната каска, до различните модели ръкавици, мотоциклетни облекла и обувки. Фирма "Сенакс" разработва активно дистрибуцията на марката и търси нови партньори в цялата страна.

Медийни партньори на събитието: sportal.bg и сп. „BBC Top Gear".