Когато мислите ни са замъглени от чувството наречено "любов", понякога трудно преценяваме дали мъжът до нас наистина ни харесва. Възможно е да се заблудим и след това да бъдем силно разочаровани.

Именно затова ви съветваме следващия път, когато изпаднете в подобна ситуация, просто да проследите езика на тялото му, той никога не лъже и често не съвпада с думите, които излизат от устата на мъжа.

Нека ги видим:

1. Приглажда косата си



Четете още: 8 неща, които щастливите двойки правят всяка сутрин

По този начин мъжете се опитват да си придадат още повече самочувствие. Когато видим човек, който ни привлича, инстинктивно се опитваме да изглеждаме по-добре в неговите очи, а най-лесният начин да постигнем това е като си играем с косата си. Това правило важи и за жените, разбира се.

2. Поставя ръцете си близо до кръста си

Ако един мъж държи ръцете си близо до кръста си, например ако ги е сложил в джобовете си, това е много отчетлив сигнал, че демонстрира сила. По същия начин бихме могли да тълкуваме и широко разтворените крака, когато е седнал.

3. Надува се като пуяк

Много мъжки представители на различни животни се опитват да спечелят женската, като се опитват да изглеждат по-големи - например като разперват перата си, както става при пауните. Когато някой мъж направи нещо подобно в присъствието на жена, това означава, че са се включили първосигналните му рецептори и той иска да я впечатли.

4. Застава в т.нар. "отворена поза"


Четете още: Коя е любимата секс поза на мъжете и на жените?

Когато сме в група с други хора, подсъзнателно позата на тялото ни сигнализира симпатията към човека, когото намираме за най-атрактивен. Ако искате да разберете дали определен мъж ви харесва, обърнете внимание на позицията на краката му. Ако са отворени към вас, отговорът е "да"!

5. Става оживен и красноречив около вас


Обърнете внимание на това дали той става по-общителен и весело напрегнат около вас - това означава, че се опитва да ви впечатли.

6. Копира позата ви


Това означава, че той се опитва да ви разбере и да намери нещо общо с вас, за да можете да общувате по-пълноценно.

7. Притеснява се


Старото и златно правило гласи, че ако един човек ви харесва, той задължително започва да се притеснява и дори е възможно да се изчерви.