Автор
Woman.bg

7 продукта, от които косата ви ще расте по-бързо

Всяка жена мечтае за дълга красива коса. Особено след подстригване!

Забравете за маските с горчица и „конските“ шампоани – в хладилника ви има всичко необходимо, за да получите разкошна грива.

Сьомга

Красивата коса е преди всичко здрава коса. За да укрепите структурата на косъма, трябва да го подхраните отвътре. Нямаме предвид да ползвате разни чудодейни шампоани и маски, макар че и те няма да ви навредят. Говорим за витамин D, протеини и Омега-3 киселини, които се съдържат в големи количества в сьомгата. Те не само ще придадат блясък на косата ви, но и ще я стимулират да расте по-бързо.

Жълти чушки

Още една алтернатива на портокала – жълтите чушки съдържат пет пъти повече витамин С. Добавете малко чушки в салатата си, за да укрепите корените на косата и да предотвратите цъфтенето на косъма.

Миди

За да не капе косата, тя има нужда от цинк – много цинк. Необходимите количества можете да получите най-вече от мидите – само в 30 гр. миди има 500 % дневна доза цинк. Впечатляващо, нали?

Четете още: Дълга вълниста грива (видео)


Яйца

Яйцата са чудесен източник на Омега-3 киселини и биотин – микроелементи, които жените приемат на хапчета, за да им порасне по-бързо косата. Имайте предвид обаче, че за косата е полезен само жълтъкът. Белтъкът е дори вреден, защото той може да блокира усвояването на биотина.

Бадеми

Още един източник на биотин (в шепа бадеми се съдържа почти цялата дневна доза биотин), но по-калоричен. Добавяйте бадеми в храната си и още след месец ще получите видим резултат.

Слънчогледови семки

Семките са богати на витамин Е, който ще подобри оросяването на кожата на главата и по този начин ще ускори растежа на косата.

Авокадо

Това е любимият продукт на всички лекари и диетолози – в никой друг плод не се съдържат толкова витамини и полезни микроелементи. За косата полезни ще са съдържащите се в авокадото мазни киселини, които ще поддържат кожата на главата здрава.