Джъстин Тимбърлейк и Мила Кунис във филма "Приятели с облаги" не успяха да останат само приятели. Това обаче не означава, че сексът без обвързване е невъзможен в реалния живот.

Любовните връзки са нещо чудесно, но за жалост човек не винаги има достатъчно време и сили за тях. Ако и вие сте от онези, които в момента не мечтаят за голяма и феерична любов, тази статия ще ви е от полза. Просто се вслушайте в нашите съвети. Пожелаваме ви успех в необвързващите отношения!

Не оставайте да спите при него

И не му позволявайте той да остава у вас. Отношенията ви трябва да спазват строг регламент - всяко нещо с времето си. Съвместните закуски, разходки по магазините и ходения на кино запазете за кавалерите, които претендират за сърцето ви, а не за тялото ви. В противен случай рискувате да затънете в илюзорна връзка, която партньорът ви най-вероятно ще подкрепи. Че кой би отказал бонус във вид на кафе и вкусен сандвич след страстна нощ? Набийте си в главата, че в тази връзка няма нищо специално. Радвайте се на момента и... не оставайте да спите при любовника си.

Не го контролирайте

Този съвет може да се даде и на много сериозно обвързани дами. Ако обаче при тях въпросите "къде си" и "какво правиш" могат да се сметнат за проява на нежност и грижа, то в необвързващите отношения подобен разпит е грубо навлизане в личното пространство на партньора. В приятелския секс няма място за ревност, претенции или интерес, извън сексуалния такъв. Не бива да се интересувате с кого е той в момента, дали се е срещал с жени днес и дали ще се срещне утре. И в никакъв случай не го заливайте с трогателни съобщения и мечтателни обаждания. Всички сме наясно, че това е просто метод за манипулация.



Спазвайте границите

Това произтича от по-горната точка. Никога не забравяйте какво именно ви свързва - сексът. Не любовта. Не привързаността. Не общи деца, кучета или недвижими имоти. Всичко опира до физиологични нужди, така че не позволявайте на чувствата си да се месят в общуването с любовника. Най-хубавото в приятелския секс е, че получавате търсеното удоволствие, избягвайки съвместното пазаруване в неделя и вечерите у родителите на партньора по празници.

Не забравяйте за любовта

Без любов животът е сложен и безинтересен. Само защото в този етап от живота си сте решили да откажете сериозните връзки в полза на необвързващия секс, не сте се превърнали в желязна лейди. Можете да излизате с други мъже, да се влюбвате и да мечтаете за сватба с младия си колега. Най-важното е тези чувства да не са предизвикани от вашия "приятелски" сексуален партньор.

Предпазвайте се


Сексът е нещо чудесно, но това не може да се каже за болестите, предавани по полов път, нито за нежеланата бременност. Най-добре е да изберете контрацептивите заедно с партньора, така ще можете да определите необходимото ниво на защита. Хапчета, презервативи, спирали - всичко това трябва да обсъдите с партньора, вместо да се надявате "да ви се размине".



Владейте чувствата си

Адски е лесно да се влюбиш в онзи, с когото спиш - окситоцинът много спомага за това. Ако и двамата нямате намерение да превръщате креватните си забави в дълга и сериозна любовна връзка, трябва да контролирате чувствата си. Една погрешна стъпка, един любовен СМС - и сексуалният ви живот може пак да се окаже в застой.

Бъдете дискретни

Не разказвайте за необвързващите си отношения на всичките си близки и приятели. Не всеки може да разбере и приеме подобен начин на живот. Ако не искате да оправдавате с часове действията си, дръжте си езика зад зъбите.