Животът всеки ден ни предава своите уроци. В своя блог Аманда Уолинс, журналист на свободна практика, споделя какво е научила, докато е живяла 2 години на Карибски остров:

Четете още: Да пътуваш със стил – Интервю с блогърката Jayne от Girl Tweets World

Урок 1 Електричеството не толкова важно

Мисълта да живееш продължително време без електричество ме шокираше преди. След като преживях няколко дъждовни сезона, в които електричество често спира за дълго, мога да ви кажа, че няма да умрете, ако останете без ток. Да, ползвам лаптоп, iPhone, Kindle и т.н. Когато спре тока и не мога да ги ползва се сещат за това какво е просто да дишаш и да живееш. Спирането на тока е чудесна възможност да се освободиш от електрониката. Тогава ви се налага да си говорите с хората. Светът продължава да се върти, дори и ти да не си в интернет.

Урок 2 Rolling Stones са прави

„Не можеш винаги да получаваш това, което искаш, но ако опиташ, може би ще успееш да намериш това, от което имаш нужда.“ Понякога отиваш в супермаркета и се изнервяш защото нямат пиле, или мляко, или домати. Когато живееш на остров, често не можеш да намериш много неща. Това те учи да бъдеш креативен. Ще се научиш да готвиш с това, с което разполагаш и да се забавляваш с това, което имаш.

Урок 3 Ще се научите да правите разлика между „имам нужда“ и „искам“

Нямате „нужда“ от нови дрехи. Може би „искате“ нови дрехи, но докато тези, които имате, са здрави, нямате „нужда“ от нови. На острова може да носите едни и същи дрехи доста време, но тъй като няма реклами, които да ви казват колко сте изостанали от модата, това няма да ви притеснява. Тук не забелязвате и какъв модел телефон носят хората около вас.

Уорк 4 Най-добрата храна е сезонната

Когато живеех във Вашингтон обичах да купувам от пазара, но през цялата година винаги имах всякакъв тип храна. Когато живееш на остров, не винаги има доставки на всичко. За това разчиташ на това, което се произвежда в района. Освен това е по-евтини и по-здравословно. Сезонните плодове са по-сладки, береш си кашуто направо от дървото и се храниш с рибата, която рибарите са уловили днес.

Урок 5 Времето е концепция, а не диктатор

Съществува такова нещо като „островно време“. Чудесно е да видиш как туристите тук се наслаждават на своите седмица-две и буквално стават други хора щом свалят часовника от ръцете си и зарежат телефона. Когато слънцето изгрее тук имам нов ден, когато слънцето залезе тук имаме нова нощ – това е всичко. Слънцето не се съобразява с вашия часовник и вие не сте длъжни да го правите.

Урок 6 Както казва Карен Бликсен „Има един лек за всичко – солената вода“

След като сте дишали въздуха в големия град с години, ще оцените колко е хубаво да дишаш островния въздух и да се къпеш в солената вода всеки ден. Не подценявайте целебната сила на природата.

Урок 7 Никой никога не е казал „Съжалявам за времето, в което си почивах на плажа“

Никой не съжалява за времето, в което се е наслаждавал на живота. Светът се върти и времето тече, независимо от това как вие го прекарвате. Не може да накарате времето да тече по-бързи или по-бавно. Може само да направите така, че да му наслаждавате или да съжалявате.



Източник: Profit.bg