Лятото е в разгара си и нищо не ви пречи тепърва да планирате една кратка или дълга ваканция на някоя по-екзотична локация. Тук сме ви спретнали една крайно нескромна колекция с хотели на интересни места, които определено могат да предизвикат интереса ви.

Aman Sveti Stefan, Будва (Черна гора)

Този островен комплекс само по себе си е едно средновековно селище. намира се между защитни стени от XV век и предлага 50 стаи, апартаменти и къщички, които са идеални за хора, които търсят почивка в по-старинна обстановка. Спа, частни басейни и чудесен плаж правят мястото още по-добро.

Ayana Resort and Spa, Джимбаран (Бали)

Курортът е разположен върху скалите в залива Джимбаран и предлага незабравими гледки. Стаите са украсени с тъкани и ръчни изработени предмети в традиционния стил на местното население. В комплекса има още спа, частен плаж, детски клуб, няколко басейна и седем ресторанта.

Casa San Agustin, Картахена (Колумбия)

Хотелът е разположен в центъра на защитения от ЮНЕСКО Стар град на Картахена. Атракция са популярните по целия свят бели и покрити с улици цветя, които са запазена марка на Картахена. Всяка от стаите в хотела е с различен дизайн, като някои от тях имат отделни градини или басейни.

Four Seasons Safari Lodge Serengeti, Национален парк Серенгети (Танзания)

Петзвезден курорт с гурме кухня, огромни телевизори, климатици и олимпийски басейн - никак не звучи зле, нали? Още повече пък на място, където хората си представят прашно сафари и лишения. Е, тук става въпрос за лукс и нищо друго. Хотелът има 77 стаи, чиито интериор комбинира стария колониален стил с ръчно правени стари мебели. Освен стандартното сафари, гостите могат да летят още с балон или да си организират пикници в пустошта (разбира се, на безопасни от дивите животни места).

The Governor's Residence, Янгон, Мианмар

Закътан на тиха задна уличка в района на посолствата в Янгон, Governor's Residence предлага отмора от забързания ритъм на центъра на града. Басейнът, градините и изключителното обслужване на този хотел в колониален стил спомагат за истински отдих.

Heure Bleue Palais, Еасуира (Мароко)

Въпреки че интериорът на тази къща за гости, превърната в луксозен хотел, може да изглежда по-скоро в колониален отколкото в марокански стил, предлаганите удобства са ненадминати. Гостите могат да си починат от обикалянето на забележителности, като изгледат филм в огромния киносалон или пък да се потопят в топлия басейн на покрива на хотела.

Hotel Benesse House, Наошима (Япония)

Разположен на остров, където изкуството се слива с природата, този минималистичен хотел сам по себе си е произведение на изкуството. Разделен е на четири части, като всяка от тях има собствен тематичен дизайн и всяка предлага различен и уникален изглед.

Четете още: Хотелите, в които ще изживеете истинско приключение