Автор
Woman.bg

64-годишен търговец на въглища разбира, че е син на султан

Историята, която днес ще ви разкажем, е като излязла от приказка.

Главно действащо лице в нея е 64-годишният търговец на въглища Кийт Уилямс, който открива, че всъщност е син на малайзийски султан.

Кийт живее скромен живот във Великобритания и дори не може да се каже, че е от средната класа - живее в двустайно бунгало, оставено му от осиновителите му, и се занимава с продажбата на въглища, което му носи прякора Въглищата. Хронични проблеми с гърба обаче принуждават мъжа да се пенсионира по-рано от предвиденото и останал без работа, той решава да уплътни времето си с издирване на биологичните си родители.

Още когато е бил на тринайсет, майка му му признава, че не му е биологичен родител и че той е осиновен.

Оказва се, че Кийт е син на един от деветте султана на Малайзия. Азиатската държава има интересно държавно управление и се управлява от 9 султана, които избират през 5 години един от тях за върховен султан.

Бащата на Кийт е Идрис Искандар Ал-Мутауакил Алалахи Шах един от деветте султана на Малайзия и върховен султан на щата Перак.

Скритият срам на Афганистан



Кийт, който има три деца и шест внуци, признава, че със съпругата му са издирвали биологичната му майка повече от две години. Все пак те най-накрая успяват да намерят вече доста възрастната дама, на име Елизабет Росо, и да се срещнат с нея.

Тя разказва на сина си историята си и му признава, че баща му е не кого да е, а султан на една от най-бързо развиващите се държави в Азия.

Оказва се, че Елизабет и Идрис се запознават в Лондон. Тогава тя била стажант медицинска сестра, а той е изпратен да учи в един от престижните университети там.

Двамата имат връзка, но Кийт споделя, че не се е стигнало чак до там да съжителстват заедно.

Въпреки че са минали десетилетия от тогава, Елизабет пази кореспонденцията, която е водела с бъдещия султан, и всичко, което той ѝ е подарил, и го показва на сина си.

Признава му, че когато научава, че е бременна пише на баща му, вече заминал за Малайзия, но така и не получава отговор от него и предполага, че писмото ѝ така и не е стигнало до него. Решава да даде бебето си за осиновяване, защото е само на двайсет и няколко и не може сама да се грижи за дете.

Завърналият се в Малайзия Идрис става султан на Перак през 1963 и управлява до смъртта си през 1984 година.

Бащата на Кийт Идрис Искандар

Кийт, който напуска училище на 15, за да започне работа във фирмата на осиновителя си за доставка на въглища, признава, че историята му звучи като приказка и дори не може да си представи колко би бил различен житейският му път, ако бе израснал в Малайзия и бе един от претендентите за трона.

След като открива майка си, Кийт решава да се свърже и с роднините от страна на баща си. След упорити и продължителни опити, той успява да се свърже с един от братята си, който учудващо приема неговото съществуване доста радушно и е доста добре настроен към него. Уилямс решава да замине за Малайзия, за да се срещне с роднините си.

Той пристига в азиатската държава с един от синовете си, но научава, че брат му, с който си е пишел, е починал само преди седмица. Признава, че другите му братя, сестри братовчеди, един от които управлява Перак, не го приемат добре и не желаят да се видят с него. Кийт предполага, че те се притесняват, че той би предявил някакви желания към трона или към имуществото им.

Все пак една от сестрите му, откликва на желанието му за среща и го посещава в хотела, в който той е отседнал.

64-годишният британец също така разкрива, че когато местните медии научават за съществуването му, го приемат като величие от световна величина и се съзтезават да пишат за него и да му предлагат гостувания в различни предавания.

Докато е в Малайзия мъжът успява да посети и гробницата на баща си, както и бившия султански дворец, признавайки, че сам не може да повярва, че всичко това се случва. Определя историята си като излязла от детско на Disney и разкрива, че ако преди години някой бе му казал, че във вените му тече синя кръв, би го помислил за луд.

Най-влиятелната жена в арабския свят: Моза ал Тани

Кийт с една от сестрите си

Кийт в гробницата на баща си

Султанският дворец