64-годишна жена роди успешно близнаци в Испания. Бебчетата са абсолютно здрави, момче и момиче, и са се появили на бял свят след цезарово сечение. Известно е, че родилката, чието име не се разкрива, е претърпяла хормонално лечение в САЩ, преди да забременее.

Това, което буди притеснение обаче, е че същата жена е родила и през 2012 г., но тогава дъщеричката й е била отнета от социалните служби. Държавният орган за закрила на детето е установил, че тя не полага достатъчни грижи за момичето – то не е било добре облечено, мръсно и с крайно интровертно поведение.

Както ни е известно, в последно време се оказва, че възрастта не е пречка да имаш дете, та дори и в доста напреднала възраст. Това не е първата испанка, която ражда толкова възрастна – според в. „Паис“ през последните няколко години още две нейни сънароднички дават живот, след като са прехвърлили 60-те години. Миналата година пък индийка роди здраво момченце, след като бе навършила 70 г.

Подобни примери, макар и не толкова фрапиращи, не липсват в световния шоубизнес, а и у нас.
По-рано тази година дете роди 50-годишната Джанет Джексън. През 2016 г. пък българската журналистка Елена Йончева, допреди няколко дни секретар за връзки с медиите на президента Румен Радев, се сдоби със син на 51 години.