Автор
Woman.bg

6 знака, че сте на прага на нова любовна афера

Казват, че не съществувало такова “животно“ като приятелство между мъж и жена и че ако такова се появи, то неминуемо довеждало след себе си до взрив от любовни искри и страстни емоции. Истината е, че границата между платоничното другарство и страстната любовна афера е съвсем тънка и много лесно можем да я преминем.

По-долу брачните експерти разкриват 6 знака, че сте на прага на нова емоционална афера.

1. Оплаквате се от половинката си пред другите

Всеки се оплаква, било то пред себе си или преди приятели, от своя партньор в един или друг момент от връзката си с него. Но когато това зачести твърде много, значи действително има нещо, което го е провокирало да постъпва така. От една страна вие или не харесвате вече половинката си и не изпитвате онези чувства от началото на връзката си, или се е появил друг мъж на хоризонта, който е възпламенил нови и още по-силни усещания у вас.

2. Постоянно си мислите за другия, когато той не е край вас

Каквото и да правите, където и да се намирате, вие не мислите за партньора си, а за мъж, който по един или друг начин е обсебил мислите и чувствата ви - било то с чар, поведение или нещо, което дори вие самите не можете да си обясните. Именно това усещане експертите наричат “емоционална изневяра“. Според тях тя е първата стъпка към втория етап, наречен физическа изневяра.

3. Имате си своите тайни

Забелязвате, че все по-често започвате да послъгвате, премълчавате или криете от сегашния си партньор с кого излизате, къде отивате и т.н. Факт, който красноречиво говори, че има някой друг, който смело е обсебил не само съзнанието, но и сърцето ви.

4. Непрекъснато сравнявате половинката си с друг

Сравнявате качествата и поведението на половинката си с тези на друг мъж. Правейки го, започвате да откривате все повече недостатъци у него. Това от своя страна ви кара да се замисляте за много моменти от взаимоотношенията ви до момента и да си правите изводи, до които изобщо дори и не сте предполагали, че може някога да достигнете.

5. Правите секс с един, а мислите за друг

Това е очеваден знак, който алармира със сигнално червено, че сте на края на сегашната си връзка. Правите секс с него, но мислите за друг. Само си помислете – бихте ли искали вие да сте на мястото на вашия партньор, а пък той да е на вашето, представяйки си, че прави любов с друга жена. Явно е настъпило време да си дадете сметка с кого наистина искате да бъдете и най-после да направите своя окончателен избор.

6. Сърцето ви тегли към друго място

Не ви се прибира вкъщи, независимо дали там ви чака или не вашият досегашен партньор. Мислите ви са обсебени от място и събития, свързани с друг човек, а сърцето ви непрекъснато ви тегли към него. Какво по-голямо основание от това искате, за да разберете, че сте на прага на нова и вълнуваща емоционална афера.