Акнето не е проблем само при младежите. Това състояние все по-често се среща при хора на възраст от 25 до 40 години. Страдащите от акне често споделят, че намират това заболяване за по-отблъскващо в сравнение с бръчките и белите коси. Затова е важно да знаете няколко прости забрани при борбата с акнето.

1. Докосване на лицето с мръсни ръце или предмети

Винаги трябва да се внимава до какво се докосва кожата на лицето. За нейното прекомерно омазняване може да допринесат мръсните ръце, допирът до мобилен телефон, мръсна кърпа или мръсна калъфка на възглавницата.

2. Спане с грим

Спането с грим води до запушване на порите. Поради тази причина почистването на лицето с подходящ почистващ продукт преди сън е от ключово значение за поддържане кожата чиста. Мицеларната вода LYSALPHA на френската дермокозметична лаборатория SVR е специално разработена за почистване на мазната, склонна към акне кожа. Продуктът отстранява излишния себум, замърсявания и водоустойчив грим, запазвайки естественото pH на кожата.

3. Ползване на комедоногенни продукти

Една от причините за появата на акне при жените е използването на комедогенни козметични продукти, които предизвикват образуването на комедони. Затова е препоръчително да избираме винаги такива, на които е отбелязано, че са "Некомедоногенни".

4. Често миене на лицето

Твърде честото миене може да раздразни кожата и да влоши състоянието. Миенето няма да премахне вече съществуващото акне. То премахва излишното омазняване и мъртвите клетки. Хората със склонна към акне кожа трябва да я мият два пъти на ден, използвайки специален продукт, предназначен за нейните нужди. Измивният гел LYSALPHA на френската дермокозметична лаборатория SVR отстранява излишното количество себум и замърсявания без да засушава прекомерно кожата.

5. Стискането на пъпките и черните точки

Стискането води до навлизане на инфектиран материал по-дълбоко в кожата, което засилва възпалението и може да доведе до образуване на трайни белези.

6. Активно излагане на слънце

Слънцето и солариумите не са подходящи за акнето и те го влошават. Слабо изразеното акне първоначално се повлиява добре от слънцето, но веднага след това се получава така нареченият „ребаунд ефект” – кожата се активира и се получават много възпалителни лезии. Заради това е задължително използването на слънцезащитен крем, предназначен за мазна и акнеична кожа. Подходящ такъв е LYSALPHA Crème SPF50 на френската дермокозметична лаборатория SVR.

Научете повече за дермокозметичната серия LYSALPHA, разработена специално за мазна и акнеична кожа тук: http://www.farma.bg/category/270/mazna-kozha.html?brand=29