Автор
Woman.bg

6 тайни за красива коса от стилиста на Кейт Мидълтън

Всички въздишат по перфектните къдрици на Кейт Мидълтън всеки път щом излезе снимка от някое събитие или визита с нейно участие. Действително, тя винаги изглежда перфектно! Както самата херцогиня, така и косата й.

Много от вас ще си кажат, че всяка дама изглежда по този зашеметяващ начин, когато излиза от фризьорския салон, но дали тайната се крие само и единствено в сешоара? Не, естествено.

Виновникът за бляскавата феерия кестеняви букли със златист отблясък на Кейт Мидълтън е коафьорът на кралското семейство Даниел Галвин Джуниър. Той издаде няколко тайни, с които всяка една от нас може да придаде на косата си безупречен и спиращ дъха вид.

Ако искате и вие да се радвате на изящна грива, вижте шестте тайни, които разкри кралският коафьор Галвин Джуниър.

1. Детоксикирайте косата си преди важно събитие

Ако ви се наложи да бъдете под светлината на прожекторите като една истинска кралска особа, направете прочистване на косата си. Най-често това включва измиване с шампоан за мазен скалп, след което се нанася домашно приготвена маска от Витамин C, ябълков оцет или сода бикарбонат. Със сигурност косата ви ще придобие невиждан блясък, тъй като мръсотията, която се задържа между космите създава слой, който пречи на светлината да се отразява.

Даниел ни предлага рецепта за сияйна коса, която можете да използвате при нужда:

1 ч.л. витамин C на прах
1 ч.л. ябълков оцет
1 ч.л. течен Витамин Е
1 ч.л. кокосово масло

Разбъркайте тази смес в една чаена чаша топла вода. Нанесете я върху косата си, след като сте я измили с шампоан и подсушили с кърпа. Този ритуал ще й придаде блясък и копринена мекота и ще подчертае цвета й.

2. Решете косата си отгоре надолу

„Обикновено дамите се оплакват, че косите им са по-тънки отпред, защото там е първото място, на което поставят четката или гребена. Никога не правете това отново! Така ще повредите косата си безвъзвратно. Какво е решението? Наведете главата си надолу и започнете да разресвате от краищата към върха. За да се справите с разплитането, винаги пазете по един широкозъбест гребен в шкафчето си“, съветва Галвин Джуниър.

3. Погрижете се за pH-то на скалпа

Казано накратко: здрав скалп – здрава коса. Когато използвате шампоан, който съдържа силни химикали, естествената мазнина на вашия скалп се нарушава. Затова винаги избирайте продукт, който е pH неутрален.

4. Използвайте терапия за коса



Важно е косата ви да си набавя отнякъде протеини, които хидратират косъма и изглаждат кутикула, което придава мекота и здравина. За целта изберете подходяща маска и задължително подсушете косата си преди нанасяне. За максимален ефект увийте около главата си предварително загрята хавлиена кърпа и стегнете отгоре с полиетиленов плик. След пет минути изплакнете с леки масажни движения.

5. Стилизирайте с маска без измиване



В забързаното ежедневие рядко ни остава време да изпълним всички препоръки от точка 4. Затова може да използвате маска, която се нанася непосредствено преди да оформите прическата си. Някои видове са особено подходящи за фиксиране на стърчащи коси при носенето на плитка.

6. Пазете връхчетата

Когато сушите косата си със сешоар, се уверете, че не нагрявате прекалено много върховете. Също внимавайте, когато я прибирате в кок. Ако не искате ножицата да каже тежката си дума, бъдете мили и нежни към връхчетата си.

Грижете се за вашата коса с любов и тя ще ви отвърне със същото. Отглеждането на къдрици като на Кейт Мидълтън изисква време, средства и подход, но резултатът определено си заслужава усилията.