Продължение.

Тази година ежедневният casual-стил се диктува от модните течения от 90-те. Спортният шик стана хит за сезона пролет-лято и изглежда ще остане в сила поне до края на годината.

Кои модни течения от 90-те са се върнали на мода? Съставихме специално за вас Топ-6 на най-печелившите носталгични решения.

Четете още: Секси ретро прическа за лятото

Деним

Дънковите дрехи бяха завоювали сърцата на почитателите а модата през 90-те. Не става въпрос само за дънкови панталони – актуални бяха дънковите якета, ризи, шорти и дори рокли. Тази тенденция набира нови сили и сега.

Златното правило е да не съставяте цялата композиция на тоалета си само от деним. Съчетавайте дънковите дрехи с леки платове, допустима е и комбинацията на деним с черна кожа.

Четете още: 10-те експериментални неща, които всяка жена трябва да има в гардероба си



Slip-рокли

Тези рокли приличат по-скоро на нощници. Заради лекия плат (шифон или коприна с дантелени елементи) такива тоалети спадат към категорията на долното бельо.

Slip-роклите станаха популярни през 90-те години, а сега отново са актуални, ако се комбинират с ярки дрехи – голямо дънково яке или тежки ботуши/кубинки.

Четете още: Петте правила на идеалния гардероб



Бермуди

Много хора ще се зарадват на завръщането на бермудите в модните течения за текущото лято. Късите шорти могат да нарушат дрес-кода, но с бермуди без проблем можете да отидете на работа. Това лято са модерни ярките къси панталони със средна дължина с еднороден топъл цвят или с весела лятна шарка.