Бързият секс отдавна вече не е приоритет на разпалените любовници и нетърпеливите младежи.

Напуснал е хотелските стаи и тоалетните по нощните клубове, за да заеме непоклатими позиции в съпружеските спални. Освен това все по-често се случва актът да бъде скъсен по инициатива на жената, която се притеснява, че децата могат да се събудят или пък че трябва да става рано за работа.

Ако често повтаряте преди секс „да го направим по-бързичко този път“, рискувате да изгубите емоционалния контакт, който възниква при продължителен и чувствен секс.

Сексолозите впрочем твърдят, че само прелюдията трябва да трае поне 15-20 минути, а женският оргазъм е доста капризен и не търпи претупани действия. Знаем, че в днешното забързано ежедневие на човек му е трудно да намали темпото. Затова ви предлагаме шест пози, които ще ви помогнат да забавите процеса и да се отдадете на бавен чувствен секс.

Люлка


Легнете по гръб и опрете колене в гърдите. Гърбът ви ще се извие в дъга, партньорът няма да може да прониква твърде дълбоко във вас, затова ще му трябва повече време, за да стигне до оргазъм. И още един бонус за жените – в тази поза се открива един от най-чувствителните участъци на клитора.

Върховната главнокомандваща

Един от вариантите на позата с жената отгоре, който обаче изключва възможността за „галоп в ездата“. Нека мъжът заеме удобна полулегнала поза. Обгърнете тялото му с крака, облегнете се леко назад и се подпрете на ръце. Партньорът може да прегърне бедрата ви, а ако е достатъчно изправен – да ви помага в движението и да ви гали с ръце. Във всички случаи обаче скоростта зависи от жената. А вие за никъде не бързате, нали?

Удобната възглавничка

Легнете по корем и подложете възглавница под таза си. Партньорът нека легне върху вас с цялото си тяло (вместо да стои на колене отзад) и вместо движения напред-назад да извършва бавни кръгови движения с таза. Ще получавате допълнително удоволствие от клитора, който ще се докосва до възглавницата и ще се търка в нея. Можете също така да помолите партньора да ви целува по гърба и врата.

Четете още: 7 признака, че той вече не ви обича

Събрани крака

Тази поза е почти идентична на предишната, но с едно важно уточнение – когато партньорът проникне във вас, съберете и кръстосайте краката. Така вагината ви ще се свие, ще обгърне пениса и мъжът няма да има друг избор, освен да се движи бавно и внимателно. Впрочем гърбът и вратът ви все така могат да очакват целувки.

Лъжички

Легнете настрани с леко свити крака, партньорът нека легне по същия начин, притискайки се към гърба ви. В тази поза ще трябва постоянно да поддържате равновесие и това ще направи движенията бавни и отмерени. Другото хубаво на тази поза е, че след секс можете спокойно да заспите, както си лежите. Психолозите твърдят, че когато мъжът прегръща жената откъм гърба насън, тя се чувства защитена. И нека пак повторим – гърбът и вратът заслужават повече внимание, защото са много чувствителни към ласки и целувки.

Очи в очи

Ще трябва доста да потренирате, за да правите бърз секс в тази поза. И двамата партньори лежат настрани с лице един към друг. Трябва постоянно да балансират, ако се движат твърде бързо, просто ще изгубят равновесие. За по-удобно преметнете крак върху бедрото на партньора и го прегърнете здраво. Проникването няма да е твърде дълбоко, за сметка на това ще можете да се съсредоточите върху целувките, прегръдките и хубавите думи, прошепнати на ушенце. Ако пък позата ви омръзне, винаги можете, без да прекъсвате акта, да се преобърнете в мисионерска поза.

Четете още: Какво кара жените да се чувстват секси?