Предлагаме ви няколко доста интересни дестинации, които ще ви очароват със своята екзотика.

Египет

Въпреки пирамидите, страната все не успява да напълни многобройните си хотели. Бедното местно население значително надвишава броя на туристите, затова не е никак трудно човек да си намери храна, такси или гид на изгодна цена (имайте предвид, че по-скоро гидовете ще намерят вас, независимо дали искате да ползвате услугите им или не). Друго важно нещо е, че входът за древните пирамиди и храмове е на доста приемливи цени.

Индонезия

Тази южноазиатска държава е сред най-разноликите и атрактивни дестинации в света и може да се похвали с множество вулканични острови и разнообразие от колоритни за туристите места.

Най-развитият остров е Бали, но дори тук можете да намерите много изгодни оферти. На Ява, Суматра и Сулавеси пък ще можете да се почувствате като безстрашни изследователи или да си позволите да ви поглезят за малко пари.

Хондурас

На Роатан ще имате възможността да се възползвате от великолепни оферти за пакети за гмуркане. Този Карибски остров е в близост до втория най-голям коралов риф в света и всички хотели предлага атрактивни пакети, без значение от сезона. На сушата можете да посетите тропически национални паркове, неравния Moskito Coast (букв. пр. "бряг на комарите") и Копан, прекрасно колониално градче, разкриващо част от историята и културата на маите.

Гватемала

Тази дестинация определено ще ви очарова с екзотиката си. В селата край невероятното езеро Атитлан потомците на маите все още се обличат в традиционни облекла, а в град Антигуа има много стари испански колониални сгради. В обширния археологически парк Тикал, който и днес е заобиколен от джунгла, ще видите руини от цивилизацията на маите.

Перу

Мачу Пикчу е достатъчна причина да посетите страната, но той е само една от многото забележителности, които си заслужава да видите. Руини от цивилизацията на инките са разпръснати из цялата Свещена долина, а Куско е един от най-атрактивните градове в цяла Южна Америка.

Перу предлага още туризъм в Андите, впечатляваща колониална архитектура по улиците на Арекипа, екскурзии по Амазонка, разходки с лодка по най-високото езеро в света и полети над необикновените знаци в Наска.

Тайланд

Тайланд е доста популярен сред туристи с различни финансови възможности. Като се имат предвид цените в хотелите, страната продължава да бъде една от най-изгодните дестинации в света и не случайно попада в в топ 10 на най-изгодните туристически дестинации за 2013 г.

Тя представлява невероятна смесица между история и модерност и предлага на туристите възможността да посетят както исторически руини и будистки храмове, така и космополитния Банкок или райските плажове с фин бял пясък.

Източник: idi.bg