Няколко неща от ежедневието оказват влияние на удоволствието от секса, става ясно от ново проучване.

- Холандският учен д-р Ерик Янсен провел изследване, с което установил, че негативните чувства като страх и невроза, предизвикват по-силна възбуда. Според участниците в изследването такива чувства се предизвикват от филми от жанра на ужаса и трилъра. Според някои теории негативните емоции увеличават желанието за прегръдки и търсене на защита у партньора.

- Според друго изследване пък колкото по-богат е мъжът, толкова по-големи са шансовете неговата партньорка да изпита оргазъм.

- Женското тяло е най-привлекателно за хетеросексуалните мъже през зимата. Учените обясняват това с факта, че през зимата тялото на жената е скрито под няколко слоя дрехи и така се засилва желанието да се надникне под дрехите.

- Резултатите от едно изследване показват, че вероятността да изневерите се увеличава, ако броят на годините, които сте навършили, завършва на 9, например 29, 39 и т.н. Причината за това е, че при навлизането в поредното десетилетие човек се замисля дали е щастлив от живота си.

- Проучването, публикувано в Архива за сексуално поведение, показва, че партньорите, които по време на секс се прегръщат, са по-задоволени в сравнение с хората, които се прегръщат малко или въобще. Оказва се, че прегръдките са много по-важни от самия полов акт, любовната игра преди това и продължителността на акта.

- Друго изследване пък показва, че физическата активност увеличава желанието за секс.

На базата на всичко изброено дотук става ясно, че е най-добре да се прави секс след тренировка и по време на филм на ужасите.

БГНЕС