Автор
Woman.bg

6 необичайни начина да си сложите очна линия

Проучихме внимателно снимките от модните ревюта пролет-лято 2016 и е време да си кажем тежката дума – очната линия през този сезон играе ключова роля в грима.

Очите трябва да се подчертаят ярко, креативно и без унили очни линии по контура на миглите.

Под веждата

Основното течение на този сезон е нанасянето на очна линия не по ръба на клепача, а горе в гънката му. Линията може да бъде дебела или тънка, цветна или черна, матова или гланцова – най-важното е да я има. Тя впрочем ще се впише идеално във всеки грим, независимо дали е дневен, вечерен или фестивален.

Всичко се прави много просто – достатъчно е да очертаете гънката на клепача с очната линия и да извиете леко външния край нагоре към веждата. Ако не се плашите от експерименти, можете преди нанасянето да си сложите сенки за очи. Ако пък искате по-графичен рисунък, нанесете очна линия и по ръба на клепача.



Точков акцент

Този грим се нанася почти със същата техника като класическите варианти, но само на първите етапи. Очертайте горния клепач от вътрешното ъгълче до външното. Направете линията по-дебеличка. Очертайте и долния клепач, но само до средата, изтънявайки линията в посока към вътрешния ъгъл на окото. Леко встрани от външния ъгъл нарисувайте дебела точка или малко кръгче и го свържете с очната линия. Най-добре е да използвате тъмни цветове – черно, кафяво, тъмно-виолетово или синьо. Светлите нюанси няма да се открояват толкова и ще създават впечатлението, че просто сте размазали нещо случайно.



Морска вълна

Ще ни трябва синя очна линия с брокат. През този сезон синьото е основен цвят в грима, а брокатът винаги придава особен шик на образа. Начертайте една дебела линия по горния клепач. Отстъпете леко от двете ъгълчета на окото – линията трябва да е по средата, сякаш сте я нанесли набързо. Получава се лека, простичка и много свежа очна линия, която ще е идеална за безгрижното лятно настроение.



Новата Туиги

На ревюта такъв грим обикновено се прави с помощта на изкуствени мигли. Тази година обаче гримьорите се въоръжиха с остри черни моливи за очи и решиха, че изкуствените клепки са отживелица. Всичко се прави пределно просто. Първо очертайте окото по линията на миглите, за да откроите очите. После сложете спирала – най-добре удължаваща с допълнителен обем. За финал нанесете няколко щриха от гънката на горния клепач към веждата. Можете да допълните образа и с нарисувани мигли на долния клепач.



Акцент отдолу

Обикновено с очна линия или молив се очертава горният клепач, а долният остава пренебрегнат. През този сезон обаче гримьорите му отдават дължимото. Долният клепач изглежда чудесно очертан – независимо дали линията е ясна или размита, черна или цветна. Най-важното е да не се страхувате да изневерите на класическите похвати.



Обратната страна

Обикновено очната линия се удължава и подчертава на външния ъгъл на окото. През този сезон стилистите ни предлагат да преобърнем нещата. Нарисувайте тънка очна линия на горния клепач, като си напомняте, че във външния ъгъл трябва да е незабележима, а във вътрешния напротив – акцентирана. Внимателно завъртете линията към долния клепач и спрете след два милиметра. За да бъде гримът ви още по-футуристичен, добавете малко сребристи сенки на долния клепач и във вътрешния ъгъл на окото.