1. Нямате цвете в саксия

Ярките зелени листа вдъхват живот (буквално) в дома ви – стайните растения пречистват въздуха в затворените помещения, които могат да бъдат до пет пъти по-замърсени от въздуха на открито. Плюс това, проучванията показват, че стайните растения успешно преборват стреса.



2. Вашият единствен източник на светлина е на тавана

Ако разчитате на вдградено осветление (особено в кухнята), може да не осъзнавате, че в действителност живеете на тъмно. За да се чувствате щастливи и енергични, имате нужда от пряка слънчева светлина.

3. Фокусната точка на вашата спалня е в телевизора

Проучване установи, че двойките, които имат телевизор в спалнята си правят секс два пъти по-малко от останалите, които нямат. Не лишавайте интимния си живот от страст и нежност.



4. Трапезарията ви е боядисана в студен син цвят

Изследвания показват, че синият цвят подтиска апетита. Това може да ви звучи чудесно, ако сте на диета, но за останалите членове на семейството ще действа некомфортно. И вие няма да сте вечно на диета.

5. Вашите завеси са окачени твърде ниско

Пуснете завесите си от тавана, а не от горната част на рамката на прозореца. По този начин вашата стая ще изглежда висока и просторна. Ще имате усещането за по-голямо жизнено пространство.



6. Завесите и тапетите ви са прекалено шарени

Придържайте се към стилните нюанси и подбирайте цветовете и текстурите с вкус. Това има пряко отношение към вашето психическо и физическо здраве. Не го пренебрегвайте и ще се чувствате щастливи и енергични всеки ден.