Предпочитате класически маникюр вместо шеллак или гел-лак? Но има нещо, което ви вбесява?

Нека познаем какво е – лакът започва да се лющи още на втория ден. Ще ви споделим една тайна – този проблем си има решение. Даже не едно, а цели пет.

1. Добро изпълнение

Трайният маникюр е качествено направен маникюр. Ако поначало спазите всички стандартни правила, лакът ви ще стои дълго. Нанасяйте лака на равен слой върху гладък нокът. Ако нокътната пластина е неравна и има вертикални бразди, трябва да ги изгладите с помощта на пиличка за полиране. Движенията с нея се правят само в една и съща посока, по дължината на нокътя. Хаотичното търкане ще доведе до разслояване и чупливост на ноктите.

2. Задължителна основа и задължително горно покритие

Непременно нанасяйте най-отдолу основа за лак. Тя ще предпази нокътя от оцветяване, ще го укрепи и при това ще фиксира стабилно цветното покритие. Разбира се не бива да забравяте и за top coat покритието отгоре. Обработвайте старателно с него връхчетата на ноктите, за да „запечатате“ лака и да избегнете изтъркване и лющене.

3. Горно покритие на следващия ден

За по-голяма устойчивост на лака маникюристите препоръчват на следващия ден да се нанася още един слой горно покритие. Така маникюрът ви ще е много по-траен.

Четете още: Вдъхновение на деня: Маникюр в цвят марсала

4. Тънки пластове лак

Не взимайте с четката твърде много лак. Това е много разпространена грешка – жените си мислят, че колкото е по-дебел слоят, толкова по-добре. Всъщност е точно обратното, тънките добре изсушени наслоени пластове се задържат по-дълго. С този метод ще избегнете и образуването на мехурчета.

5. Не забравяйте ръкавиците

При домакинска работа като чистене, пране на ръка и миене на чинии, непременно слагайте ръкавици. Така ще предпазите не само маникюра си, но и кожата на ръцете. В студено време това е особено важно. Освен това редовно овлажнявайте и подхранвайте кутикулата със специално масло или крем.