Автор
Woman.bg

5 типа жени, които мъжете избягват след първа среща

Пътят към другия безспорно е един от най-трудните, които ни се налага да извървим, най-вече защото го правим с още един човек.

Кое привлича и кое отблъсква потенциалните ни партньори е от огромно значение за качеството на връзката ни.

Никой не е съвършен, но има хора, които са способни да изпарят всичките ти романтични очаквания още с първите си реплики.

Разбира се, грешка е да имате значителни очаквания към другия още на първата си, та дори и на следващите няколко срещи, когато просто е нужно да се отпуснете и да го опознаете, но не забравяйте все пак, че първото впечатление е определящо. Установено е, че много малко двойки стигат дори до целувка по време на първата среща, а сексът се случва най-рано на 3-4 среща или поне след 1 до 3 месеца, пишат от vivata.bg. Поне това сочи статистиката.

Кои са типовете жени, или по-скоро типовете женско поведение, което може да накара един мъж да не иска да се впусне по-нататък в отношенията си с една жена:

“Материалното момиче”


Няма нищо по-неромантично от жена, която е избрала да се срещне с мъж, заради парите му. Всъщност мъжете, не по-малко от жените, се чувстват най-добре, ако жената ги харесва заради самите тях, а не заради това, което биха могли да й осигурят. Чувството за сигурност, което често се изтъква като причина за това поведение, е еднакво нужно и на мъжете и на жените, то не е привилегия само на нежния пол.

Четете още: Кратките думи правят мъжете по-атрактивни

“Лепката”

Този тип жени непрекъснато изискват вниманието на мъжа и нуждата да бъдат около него по всяко време и навсякъде, оплаквайки се често от липсата на достатъчно внимание. Този тип хора се определят от психолозите като “адхезивни типове” или “лепки”. Имат нужда от човек, който да осмисли целия им живот и стават зависими от него като дете от майка си. Ако не оставяте достатъчно лично пространство на мъжа до вас, това ще го накара да поиска да избяга. Нужно е да се поддържа определена независимост и неприкосновеност на личния живот.

Истинските отношения се формират между двама души, които са достатъчно осъществени, че да имат какво да си дадат един на друг, а не само да търсят какво да вземат от другия.

“Фръцлата”

Жените, които непрекъснато критикуват, мрънкат, недоволстват и са все в лошо настроение буквално плашат потенциалните кандидати за свободното място до тях. Причината е повече от проста: никой не желае да се ангажира с негативни хора. Освен това критиката им лесно може да бъде насочена към мъжа. Ако човек е критичен към всичко и всички около себе си, то има голяма вероятност това да се насочи и към партньора, затова и елементарното чувство за самосъхранение ни подсказва, че е по-добре да се предпазим от бъдещ проблем.

Ако непрекъснато се оплаквате, критикувате, изисквате, заемате позиция на жертва, тропате с крак и искате всичко да става “на вашето”, то скоро ще отблъснете всички около себе си.

Госпожицата с 1001 бивши

Всички хора, особено след определена възраст, имат минало, минали са през връзки и партньорства. Повечето са оставили миналото и спомените за бивши, където им е мястото и черпят положителни емоции от настоящата си връзка.

Пренасянето на емоционален багаж от миналото в новите отношения, може само да остави мъжа в размисъл дали наистина сте оставили бившите си отношения зад гърба или имате все още неизживяна емоция там.

Твърде натрапчивите и чести споменавания на бивши партньори, независимо от контекста, подсказва, че емоциите около миналото все още не са ви напуснали, а това поставя настоящия ви партньор в доста конфузна ситуация.

Четете още: Размерът има значение за оргазма на жените

Госпожица “Лошо възпитание”

Отнасяйте се внимателно към другите хора, когато сте в компанията на партньора си. Грубото отношение със сигурност е доста отблъскващо. Повечето свестни мъже искат да са с жена, с която да се гордеят, а не която да ги излага пред другите.