Автор
Woman.bg

5 съвета за организиране на есенния ви гардероб

И така, дойде времето да организирате тази част от дома си, без значение дали сте си отделили цяла стая за гардероб или само един шкаф.

Ето нашите пет съвета относно това как да органиризате своя гардероб по начина, по който винаги сте искали!

1. Използвайте закачалки, вместо да сгъвате дрехите си

Когато дрехите ви висят на закачалки, респективно, те не само не се мачкат, но и не заемат толкова много място. Затова си набавете колкото закачалки са ви нужни за всичките ви дрехи и не мислете дали имат достатъчно пространство в гардероба.

2. Инвестирайте във вакуумни торбички

Купете си торбички, в които да съхранявате дрехите си, когато дойде време да ги приберете до следващия сезон. Само изсмуквате въздуха с прахосмукачката и ето ви повече място за онзи обемен пуловер, който си купихте наскоро!

3. Използвайте красиви контейнери/кутии

Няма нищо по-хубаво от това да имате кутии от органични материали във вашия гардероб, които да създават в него уютно усещане и подреден вид.

4. Преценете добре какво ще носите

Ако не възнамерявате да носите онази рокля с пайети по-рано от партито за Нова Година, не я слагайте да виси на предни позиции в гардероба ви. Под ръка трябва да ви бъдат дрехите, които носите най-често.

5. Направете си секция "повреди"

Разбира се, че винаги ще има дрехи с повредени ципове или разшити копчета. Това обаче не трябва да бъде краят на любимата ви дреха! На видно място в гардероба си направете секция за дрехи, които трябва да занесете на шивач - така ще се подсещате да се погрижите за тях.