Автор
Woman.bg

5 съвета от Георги Петков за защита на косата през лятото

Нека в горещите летни дни, както мислим за тялото си, да помислим и за косата ­- как да се погрижим за нея и защитим от ярките слънчеви лъчи.

В разгара на лятото при множеството варианти за почивка и забава под слънчевите лъчи като плажуването по морски курорти, например, трябва да се грижим за косата си като я подхранваме допълнително.

Ето няколко съвета, които ще запазят косата ви от жаркото слънце и солена вода:



1. Когато сутрин се подготвяте за плаж, намазвате тялото си със слънцезащитен лосион. По същия начин трябва да сложите задължително слънцезащитен спрей и на своята коса. Може да го впръсквате през целия ден. За да избегнете евентуална разлика по гърба, препоръчвам косата да бъде сплетена на плитка или да е вързана на висока опашка.

2. Ако мокрите косата си, препоръчвам веднага след това да я изплаквате със сладка чешмяна вода, тъй като не е хубаво да остава солена вода по косата ви, особено в комбинация със слънцето. При липса на достатъчно защитен спрей по косата е по­-добре да я измиете хубаво от солената вода, а след това да сложите спрей балсам или хидратиращ спрей. Ако пък харесвате чупките и къдриците, които се получават от морската вода, бих препоръчал просто да ползвате salt (солен) спрей или текстуриращ спрей. Всяка марка има подобни продукти и вашият личен коафьор може да ви препоръча най-­добрия продукт за вашата коса.



3. Събирайте косите си на плитка, която може да преминава в кок, така винаги ще сте с модерна прическа на плажа, а косата ви ще е защитена.



4. Тюрбанът много успешно би станал незаменим аксесоар в горещите летни дни. Дали фигурален и пъстроцветен или едноцветен в тон с банския, тюрбанът е идеален защитник на косата и едновременно красив елемент, разкриващ индивидуалността ви.



5. Сламената шапка винаги ще бъде един от перфектните аксесоари за защита на косата.

Моля грижете се за косата си през летните жеги, защото тя има нужда от вашето внимание.

***

Ако искате да сте в крак с модните тенденции в прическите за това лято, вижте останалите съвети и горещи предложения на Георги Петков:

Небрежен кок в съчетание с плитка

Къдрици и вълни в косите

Висока опашка с обем

Орхидеи в косите

Прически за мъже - от съвсем късо до плитки

Захарен памук в косите

С вдигната коса на сватбения ден

Всяка дама си има своето Омбре