Всяка жена и особено бременна жена мечтае да роди леко.

За всяко семейство е важно майката и бебето да се чувстват прекрасно и раждането да мине с възможно най-малко болка, за да може датата на раждане на бебето да се запомни като слънчев ден.

Поради това е препоръчително да се подготвим за раждането своевременно.

1. Теоретична подготовка

Запишете се на групови занимания за подготовка за раждане. Ако трябва, посетете специалист, с който да поговорите. На тези занимания ще получите много полезни съвети и ще разберете подробности за процеса на раждане, контракциите и т.н. Теоретичната подготовка помага за изграждането на навика да дишате правилно по време на раждане. Освен това ще получите безценни знания и съвети за храненето по време на бременността и за кърменето. На практическите занимания ще се запознаете с комплекс от физически упражнения за бременни.

2. Физическа подготовка

Препоръчваме ви да започнете да се занимавате с аквааеробика. Тя е полезна не само за вас, но и за бебето. Аквааеробиката укрепва мускулите и влияе благоприятно върху кожата, ограничавайки появата на стрии.

Правете ежедневно физически упражнения, укрепващи мускулите на тазовото дъно. Планирайте сутрешно занимание с лека загрявка. Специалисти съветват още да правите редовни разходки на свеж въздух. Излизайте от града възможно най-често и се посвещавайте на отпускащи излети.

Вижте останалите стъпки за леко раждане тук

Правете ежедневно физически упражнения, укрепващи мускулите на тазовото дъно. Планирайте сутрешно занимание с лека загрявка.