Автор
Woman.bg

5 причини да трупаме мазнинки след бракосъчетанието

Денят на сватбата е ден, който всяка двойка запомня. Независимо от начина, по който ще се развият след това отношенията между съпругата и съпруга.

Една допълнителна причина да запомните сватбеният ден е, че след него се повишават шансовете да надебелеете неусетно, но очевидно за останалите. След време видно и за самите вас.

1. Ядете заедно със съпруга си

Дамите рискуват много, когато започнат да вечерят със съпруга си. Ако преди за вечеря е могло да похапнат някоя зеленчукова салата или пък да изядат една-две ябълки, това меню въобще не е по вкуса на мъжкия пол. В един момент ще се усетите, че готвите всеки ден сносни ястия – нещо месно, нещо за гарнитура, нещо за десерт и т.н. Загубата на контрол над приема на контрол ви е почти гарантирана.

Психолози смятат, че несъзнателно дамите се настройват към хранителните навици на съпрузите си и започват да ядат повече. Изход? Съкращавайте количеството на простите въглехидрати – картофи, тестени изделия, бял ориз, и яжте на вечеря повече зеленчуци – пресни или приготвени на пара.

2. Недостиг на време за приготвяне на полезни храни

По време на бременността и кърменето жените обикновено качват между 2 и 10 кг. Много майки се изправят пред същинско предизвикателство да отслабнат, като част от тях дори не успяват. Дори когато детето тръгне на детска градина, ситуацията може да не се подобри.

Смята се, че в семействата с деца възрастните употребяват средно с 35 грама мазнини повече седмично, в сравнение с бездетните двойки. Причината за това наблюдение се крие във факта, че родителите не разполагат с достатъчно време за всичко и поради това все по-често на трапезата се появяват полуфабрикати. Изход? Винаги поддържайте хладилника зареден с полезни храни – замразени зеленчуци, пилешко месо, яйца, извара.

3. Изяждате това, което не изядат децата

Нали? Знаехме си. Спрете да го правите!

Вижте останалите причини ето ТУК!