Съгласни сме, че морето е прекрасно място за всеки млад и свободен човек, който иска да се позабавлява и сексът на плажа е тръпка, която задължително трябва да бъде изпитана, но той може да се окаже и не толкова приятно изживяване.

Истината е, че това иначе много романтично място крие множество неудобни подробности, които няма как да бъдат предвидени, така че да не изпитате дискомфорт.

Вижте кои са 5-те причини, които ще ви спрат да се отдадете на страстни преживявания на плажа.

1. Незаконно е

Да, винаги има нещо вълнуващо в това да правиш секс на публично място, заради тръпката, която усещаш, когато има риск да те хванат, но това може и да е излишно напрежение. За някои актът става още по-страстен, поради завишения адреналин, но за други може да е твърде смущаващо. Всъщност притеснението ви е оправдано, тъй като за подобно действие, може да бъдете глобени, а в някои държави, дори може да има и по-сериозни последствия.

2. Пясък, пясък...навсякъде пясък!

Пясъкът е възможно най-неприятният терен за секс. Той успява да проникне във всяко кътче от тялото ви и буквално няма отърване от него, като най-лесно се залепва за влажните места. Така че е много вероятно след акта да усещате драскане точно там, където най-малко бихте желали.

3. Не забравяйте за буболечките и всички други животинки

Човек не бива да бъде твърде предпазлив, но в случая наистина е добре да се погрижите за здравето и нервите си. Помислете колко по-удобен и безопасен би бил сексът в леглото, особено ако сте алергични към ухапванията от някои насекоми. Да не говорим, че по морския бряг може да има и други симпатични представители на животинския свят

4. Вредно е за интимните ви части

Плажът е един от най-големите развъдници на всякакви бактерии и инфекции, така че трябва да бъдете много внимателни, дори и докато само се печете. И понеже по време на секс гениталиите ни стават още по-податливи на замърсявания, е добре да го правим на по-сигурно място.

5. Сексът на плажа няма как да бъде спонтанен

Хубавият секс на плажа изисква организация, а не бихме казали, че това е толкова вълнуващо, колкото спонтанния секс. За да се чувствате удобно, ще ви трябва кърпа, може би ако е твърде студено, ще трябва да си вземете и покривало, освен всички останали неща, които ще са ви необходими за акта (презервативи, гел и други). Изведнъж просто ще почувствате, че правите нещо самоцелно и ако сте почитатели на спонтанните страсти, то сексът на плажа може би не е за вас.