Кокосовото масло е екзотичен продукт по нашите ширини. Но жителите на редица страни дори отглеждат кокос у дома.

Той е изключително полезен при готвенето. Затова решихме да ви запознаем с няколко причини, поради които си струва да го направите неразделна часа от кулинарните си навици.

Последни изследвания на кокосовото масло сочат, че то е полезно за хората с Алцхаймер. Освен това има сведения, че то помага в процеса на отслабване и лечението на редица кожни заболявания.

Ето и още няколко причини, които ще ви накарат да погледнете другояче на кокосовото масло:

1. То е полезно за сърцето. Съществува погрешно мнение, че употребата на кокосово масло негативно повлиява здравето на сърцето заради изобилието от наситени мазнини в състава му. Всъщност, това масло е полезно за сърцето, тъй като съдържа около 50 % лауринова киселина, спомага за понижаването на нивото на холестерола и кръвното налягане.

2. Кокосовото масло помага за свалянето на излишните килограми. То е подходящо за хора, които искат да отслабнат, тъй като съдържа мастни киселини, подпомагащи пълноценната работа на щитовидната жлеза и ендокринната система. Обръщали ли сте внимание на хората, живеещи в тропическите райони – те използват кокосово масло в храната си всеки ден. И не страдат от затлъстяване? Тайната се крие в маслото, което ускорява обмяната на веществата – т.е. отслабването.

Прочетете останалите 3 причини - ТУК