Автор
Woman.bg

5 правила в гримирането, които ТРЯБВА да нарушите

Червенокосите не трябва да носят червени червила

Тази комбинация предизвиква гримаса, изразяваща недоволство, у голяма част от гримьорите, но Риверо е категоричен, че стига тонът на червилото да е добре съобразен с тона на косата и лицето, този вид съчетание е невероятно изящно, идеално за парти вечер или вечеря навън.

"Най-общо казано, керемидено червеното, както и наситените алени тонове отиват на дамите с тъмночервена коса, а червените червила с по-светла, розова нотка, са подходящи за жени със светлочервена към ягодово руса коса", разкрива Томи.



Не трябва да се използват два различни цвята за подчертаването на долната и горната част на очите

Въпреки че мнозина приемат подчертаването на долните мигли на окото и клепачите в различен цвят за демоде, истината е, че този вариант е идеален начин да внесете цвят в облика си, без макиажът ви да изглежда прекалено пищен и претруфен. При подчертаването на окото използвайте не само молив, но и сенки в същия тон, за да получите по-ефектен вид, като не забравяйте да поставите по-наситения цвят върху горните мигли, а по-светлия върху долните.



"Не" на комбинирането на еднакви цветове в грима

Много гримьори заклеймяват съчетаването на сенки, червило и руж в един и същи цвят, но истината е, че подобен тип комбинация е ключът към нежната монохромна визия, разкрива Томи Риверо.

За да е наистина привлекателна визията ви, трябва да подберете подходящите цветове за вашата кожа. Риверо разкрива, че розовите нюанси са идеални за дамите със светла кожа, докато бронзовите за тези със средна към тъмна.



Не подчертавайте цялото око в черен цвят

Подчертаването на окото с черен цвят и отгоре, и отдолу е истински грях според голяма част от бюти гурутата по света, защото по този начин очите изглеждат по-малки и незабележими, но Риверо уверено заявява, че може да обори тезата им само с две думи - Бриджит Бардо.

Сексапилният и изразителен поглед, с който Бардо е известна, е резултат именно от подчертаването на цялото око в черно.

Томи обаче съветва не просто да подчертаете окото с черна линия, а да използвате черен молив и сенки, които да нанасяте с тънка четчица, внимателно запълвайки празните пространства между отделните снопчета мигли.



Ако гримът на очите е пищен, то този на устните трябва да е ненатрапчив

Това правило ни е втълпявано още от ранните тийнейджърски години, когато започнахме да правим първите си опити в гримирането. Римеро обаче убедително заявява, че тази бюти повеля е пълна отживелица.

Разбира се, комбинацията от смел и пищен грим и на очите, и на устните не е идеалният избор за офиса или въобще за ежедневието, но няма как да не се съгласим със звездния гримьор, че е перфектното допълнение към парти визията. Томи все пак съветва дамите да залагат на очи, подчертани в кафяво или сиво, а не в черно, за да не изглежда визията им прекалено фатална и драматична в комбинация с ярки устни.