Хелоуин тропа на прага ни и по този повод бързаме да ви представим най-пресните и спиращи дъха хорър филми за 2016-та със разтърсващи адреналина сцени. Историите на всеки един от избраните тук филми определено ще ви държат без дъх от началото до самия им край.

Клетка (Cell)

Филмът е адаптация по едноименния роман на всепризнатия майстор на ужаса Стивън Кинг. Главните роли се изпълняват от Джон Кюсак, Самюел Джаксън, Грийн Фриман, Стейси Кийч, Изабела Фурман и др.

Кюсак се превъплъщава в образа на създателя на графични романи Клей Ридел, който се подготвя да сключи важна сделка свързана с публикуването на най-новия му комикс. Радостта му обаче остава на заден план, когато мистериозно събитие носещо името Пулсът превръща всички хора използващи клетъчни телефони в сеещи смърт зомбита. Клей е един от малкото оцелели след Пулсът, но опитите му да се върне при съпругата и сина си в щата Мейн се оказват безуспешни. Едва след като попада на двама оцелели - младо момиче на име Алис Максуел и работника Том Маккорт – Клей разбира, че въпреки сериозните предизвикателства той има шанс да се справи с критичната ситуация.

Заклинанието 2 (The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist)

Режисьор на свръхестествения трилър е Джеймс Уа, а в главните роли ще видим Вера Фармига и Парик Уилсън.

Филмът разказва още един от истинските случаи, разследвани от известните изследователи на паранормални явления, Ед и Лорейн Уорън. Този път Католическата църква изпраща двамата експерти в Лондон, където зли духове са обладали къщата на самотна майка и контролират и тормозят нея и четирите й невръстни деца. Ще могат ли Ед и Лорейн със силата на вярата си и безпогрешните си методи да победят демоничните същества? И кой всъщност преследват тези същества?

Не дишай (Don't Breathe)

"Не дишай" е американски филм на ужасите на режисьора Феде Алварес. Главните роли се изпълняват от Джейн Леви, Дилън Минет, Даниъл Зовато и Стивън Ланг.
Сюжетът се фокусира върху трима приятели, които попадат в капан, докато се опитват да оберат къщата на един слепец. Роки живее заедно със сестра си и истеричните си родители. Двамата се чувстват толкова потиснати и наранени, че един ден те си обещават, че ще избягат. Приятелят на сестрата – Мони – предлага на любимата си сделка – на първо време да се скрият от родителите си в дома на сляп мъж. Никой обаче си няма ни най-малка представа какво ги очаква там. Всъщност зад маската на изглеждащия напълно безобиден слепец се крие ужасяващият образ на зловещ сериен убиец.

Вещицата от Блеър (Blair Witch)

"Вещицата от Блеър“ е поредният шедьовър в хорър жанра, който "Лента" разпространява в кината у нас от 21 октомври. Това е продължение на известния филм “Проклятието Блеър”, но този път под режисурата на Адам Уингард и сценариста Саймън Барет.

Психологическият трийлър обещава на зрителите преминване отвъд всякакви граници на въображението. Вече са изминали 20 години откакто Хедър Донахю и нейните приятели са изчезнали в горите на Блек Хилс. Сега Джеймс заедно с приятелите си Питър, Ашли и Лиза, оборудвани с видео камера, са решили да направят филм, като изследват мистериозните обстоятелства по изчезването на редица хора в тази гора. Все още никой не се е решил да прави подобен филм, което ги изпълва с ентусиазъм. През мрачните гори те ще бъдат напътствани от двама местни жители, за да бъдат сигурни, че няма да се загубят. Въпреки това, когато пада нощта, изгубването им ще бъде най-малкия проблем, защото някой или нещо иска да убие всички. Става ясно, че легендата за вещицата от Блеър не е само мит, а е истина. Мрачната гора е нейния дом и тя ще убие всеки, който пренощува в нея. Младата група осъзнава, че легендата не е измислица и реално тя е много по-зловеща отколкото са си представяли.

Пандемия (Pandemic)

Режисьор на завладяващия трейлър е Джон Суиц. Главните роли изпълняват Рейчъл Никълс, Доминик Богарт, Пол Гилфойл, Мекай Файфър, Алфи Оуен-Алън, Миси Пайл, Ниа Дюн, Джейм Галахър и др.

Вирус с огромна заразителна способност връхлита планетата. Лорън, (Никълс) е лекар, който идва в Лос Анджелис, за да група по издирването на незаразени оцелели граждани. Нейният екип поставя върху техните костюми камери, така че техните преживявания могат да бъдат използвани за изследвания. Но нищо не може да ги подготви за хаоса, с който те се сблъскват.