Нощни излизания, изпращане на съобщения „по работа“ в режим 24/7, внезапна раздразнителност и потайност – тази статия не е за онези, чиито партньори си позволяват подобни безобразия. Те вече просто бият тревога, със сигурност неверникът ще може да бъде хванат на местопрестъплението.

Но не е лесно човек да си представи толкова карикатурни кръшкачи, нали? Виновниците обикновено изневеряват с абсолютно невъзмутим вид. На пръв поглед. Ако обаче се загледате по-внимателно…

По стъпките на блоговете

Струва ви се, че сте мернали някакъв съмнителен Facebook-чат? Подозирате, че той твърде често лайква нечии селфита в Instagram? Учудва ви, че през последния месец си е сменил аватара в социалните мрежи три-четири пъти? Постоянно ви се струва, че става нещо подозрително в интернет, но нямате в какво да обвините любимия още. Спрете да проучвате нервно профилите на „френдките“ му и огледайте по-внимателно неговия акаунт. Кога за последно е публикувал снимка, на която сте двамата заедно? От колко време не е използвал местоимението „ние“ за вашата двойка? Дали вместо уютното „ние“ не изниква все по-често нахалното „аз“? Например може да сте отишли заедно на кино или на почивка. Но споделяйки преживяванията си в социалните мрежи, той пише не „ние отидохме“, а „аз отидох“, „аз гледах“, „аз купих“. Това е явен симптом. Съзнателно или не партньорът ви вече ви е изключил от виртуалния си (засега само виртуалния) живот. Открил е вакантно място до себе си и най-вероятно вече има кандидатка за него.

Друг тревожен симптом от същия тип е партньорът ви изведнъж да стане невероятно активен в социалните мрежи. Скромният и унил някога профил се изпълва със снимки, репостове с шеги, високопарни мъдри мисли и други нетипични за любимия ви текстове. Да, възможно е просто най-сетне да е осъзнал какви са прелестите на виртуалния живот и да им се радва. Но най-вероятно си е набелязал любовница, която също е в социалните мрежи – и провежда активна PR-кампания. За жалост целевата ѝ аудитория не сте вие. Уви.



С песен на уста

Спомнете си как сте се чувствали вие, когато сте били влюбени. Светът се изпълва със светлина и цвят, душата радостно откликва на сетивата, музиката, книгите и филмите се възприемат през една нова призма – лиричните герои се превръщат във ваши съратници. Затова обърнете внимание дали музикалният вкус на партньора ви не се е променил изведнъж. Започнал ли е внезапно да слуша много нова музика? И каква е тя? Ако е яростен дъбстеп или корава метълска „жица“, най-вероятно песните са препоръчани от приятел от мъжки пол. Но ако партньорът ви преслушва по няколко пъти любовна песен на Лана Дел Рей, явно има друг източник за въодушевлението му.

СМС-поверителност

Фабричните настройки на един обикновен смартфон предполагат, че при получаване на текстово съобщение апаратът издава характерен сигнал и за няколко секунди показва съобщението (напълно или частично) на екрана. Така че когато чуете издайническия звук, можете дори без да докосвате смартфона да хвърлите едно око на дисплея и най-малкото да видите от кого е СМС-ът. Но има едно „но“ – функцията за показване на съобщенията на екрана в спящ режим може да се изключи. Ако чувате сигнал за получено съобщение, но на дисплея не излиза нищо, това е повод за подозрение. Ако пък не чувате и сигнал за получено съобщение, тук съвсем явно има нещо гнило. Че кой нормален съвременен човек не получава никакви съобщения?



Не си говорите

Ако мъжът спре да споделя с вас ежедневните си преживявания, клюките в офиса и забавните ситуации от живота си, време е да се замислите сериозно дали ви е верен. Разбира се възможно е партньорът ви просто да не е много приказлив по природа. Но въпреки това всеки човек инстинктивно изпитва нужда да сподели по-ярките си впечатления с близките си. Поредният отговор „нормално“ на въпроса „как беше днес?“ е дебел намек, че вие вече не сте в списъка на близките.

Впрочем, обичам те

Студеното и равнодушно отношение несъмнено е подозрително – както и внезапно избликналата страст и привързаност. Тук ще трябва да разчитате изцяло на усета си. Неочакваните и безпричинни обяснения в любов могат да бъдат опит на неверния мъж да маскира нарастващото си равнодушие към вас. Но могат и нищо да не означават. Какво пък, може би той наистина много ви обича и сега най-сетне е в нужното настроение, за да ви го покаже. Тогава просто затворете тази статия и се порадвайте на незабравим секс с любимия.