Понякога модните тенденции се променят напълно. Това, което преди се е използвало като невидим аксесоар, изведнъж се превръща в ярък акцент.

Например миналата година много модни блогърки носиха чорапи с отворени обувки или дори сандали с плътен чорапогащник.

Ние обаче ще ви предложим нещо недотам ексцентрично – 5 необичайни прически с „невидими“ фибички. Те ще ви помогнат да разнообразите ежедневната си прическа без допълнителни усилия и разходи. Ползвайте черни или тъмносини фиби, ако сте блондинка или светли и ярки фиби на тъмна коса.

1. Стълбица то хиксчета

Четете още: Забавна игра: Прическите на Мария

Независимо дали имате дълга коса като Ема Стоун или къса коса като Ема Уостън, можете да си направите интересна прическа в стил 30-те години.

Сложете три успоредни хоризонтални фибички над ухото – така ще откриете врата и ще придадете допълнителен обем покрай корените. Четвъртата фиба трябва да застане диагонално на трите и да ги фиксира. Следващото хиксче от фибички трябва да стои по-назад и по-ниско. Продължете по същия начин и нататък. Броят хиксчета зависи от дължината на косата ви.

2. Триъгълник

Четете още: Коя дама има най-готината бохо плитка?

Заплетете по една плитка отляво и отдясно. Кръстосайте ги на тила и фиксирайте всяка от тях с по една диагонално поставена фиба. За да получите триъгълник, добавете хоризонтална фиба там, където двата кичура се сливат.

Ако косата ви е мека и пухкава, ползвайте малки фиби в подходящ цвят или заплетете рибени кости, които да стоят по-прилепнали до главата.

3. Хаштаг

Четете още: Романтична прическа с полу-вдигната коса

Също толкова лесно можете да направите диез от фибички. Сложете две успоредни фиби малко над нивото на ухото. После добавете внимателно още две фиби, перпендикулярни на първите. Просто и остроумно решение!

4. Перце

Перцето от фиби ще е красив акцент при ниска опашка или страничен кок. За начало изберете мястото, от което ще започва перцето. Сложете първата фиба диагонално, промушете втората през ухото на първата и я забодете в обратна посока под ъгъл. Продължавайте нататък в същия дух.

Перцето ще изглежда още по-интересно, ако ползвате различни по цвят фиби. Ако не разполагате с такива, можете да боядисате обикновени фиби с лак за нокти.

5. Плетеница от хиксчета

Наподобява първата прическа от списъка. Фиксирайте малък кичур коса с кръстосани фиби. Подредете няколко такива хикса от едната страна, след което започнете и от другата. Гледайте всички хиксчета да са на едно ниво, тогава те ще образуват затворена линия на тила.