Автор
Woman.bg

5 навика на момичетата със зашеметяваща коса

Съществуват няколко навика, които щом веднъж усвоиш, ще забележиш разликата във външния вид на косата си и ще я усещаш мека и нежна, а където и да се появиш, ще се превръщаш в център на вниманието!

Бъди лоялна към шампоана си

Със сигурност си чувала поне веднъж, че е по-добре да сменяш марките шампоани, но според козметици правилото трябва да гласи точно обратното. Щом намериш шампоан, който съответства на твоя скалп и неговите желания, остани с него за дълго!

Купи си копринени калъфки за възглавници

Коприната не уврежда косата така, както памукът го прави, ето защо е хубаво да си набавиш такива калъфки. На сутринта няма да има толкова заплетени краища и няма да ти се налага да стилизираш кой знае колко косата.

Реши косата си с главата надолу

Ако всяка сутрин решеш косата прилежно, докато си с главата надолу, ще избенеш заплетените краища и ще косата ти ще бъде винаги подредена.

Мий косата с не много гореща вода

Прекалено горещата вода изгаря косата и прави косъма по-податлив и лесен за късане. Затова е хубаво да миеш косата с по-хладка вода.

Нанасяй правилно шампоан и балсам

Време е да се научиш да нанасяш правилно продуктите за красота, и ние ще те научим как! Не е нужно по дължината на цялата ти коса да има шампоан, а в корените и по самия скалп. За балсама пък се отнася другата максима-нанасяй само в краищата и във вътрешната част на косата-там, където знаеш, че обикновено се заплита косата!