Големият християнски празник Великден наближава, вече можем да започнем да се готвим за него.

Например да решим как ще украсим великденските яйца. Предлагаме ви пет идеи как да се справите с тази задача.

1. С тънки панделки и двустранно тиксо

Четете още: 3 нестандартни рецепти за козунак

Ще ви трябват тънки разноцветни панделки и малки нарязани парчета двустранно тиксо. Сварете яйцата твърдо, можете да ги боядисате, а можете да ги оставите и просто бели. Овържете всяко яйце с панделка, като я фиксирате с тиксо. Ако вземете панделки в няколко различни цвята кошничката ви с яйца ще стане много красива.

2. Захарна украса

Четете още: Козунак с мак

Смесете 1 чаша пудра захар с малко вода, докато не получите гъста еднородна маса. С помощта на сладкарски шприц нарисувайте различни фигури по яйцата с тази глазура. За повече удобство при рисуване сложете яйцата на подставки. После ги оставете да изсъхнат.

3. Украса от фолио



Това е най-простият начин да украсите великденски яйца. Просто вземете тънко фолио (може и различни цветове) и увийте яйцата в него.

4. Украса с детски щампи



Купете си щампи за рисуване (ще ги намерите в почти всеки канцеларски или детски магазин) и акрилни бои. Можете да пробвате и с темпера. Нанесете щамповани рисунки по яйцата – това е неангажиращо и забавно занимание.

5. Украса с картон или филц



Този начин на украсяване е малко по-сложен, но и по-ефектен. Вземете цветен картон и изрежете от него уши, ръчички или краченца, в зависимост от това каква животинка ще правите. Закрепете тези части от тялото към яйцето с двустранно тиксо. Можете да вържете панделка на яйцето. Остава да нарисувате и муцунката и яйцето е готово.