В наши дни е лесно да узнаеш пола на бебето си благодарение на развитието на медицината и навлизането на ултразвукът в диагностиката, но какви други начини, митове и бабини деветини съществуват в това отношение?

Полът на бебето се определя в момента на зачатието, зависейки от половата хромозома на печелившия сперматозоид („Y“ за момче, „X“ за момиче). Но в отношение на външен вид, всички ембриони са еднакви. Краят на осмата седмица е времето, когато започват да се оформят половите гонади, от които ще се оформят тестиси или яйчници.

Въпреки това времето, когато може да се определи полът на бебето с ултразвук е чак 12-тата седмица. Но това е възможно само с трето ниво на ултразвук, което се прави само в случай, че се очакват дефекти в плода или има съмнения за други здравни проблеми. За безпроблемни бременности реалния период е след 15-тата седмица, с първо ниво ултразвук.

Нека да разгледаме малко митове и бабини деветини.

Полът и пулсът на бебето – Този мит твърди, че момчетата ще имат сърдечен ритъм под 140, докато момичетата над 140.

Тестът с махалото с пръстена – Връзва се пръстен на верижка или конец, за да се образува своеобразно махало, което се държи над коремчето на бременна жена. Ако махалото се залюлее от страна на страна, това значи, че бебето е момиче, ако се завърти в кръг – момче.

Митът за формата на коремчето – Ако бабунката на коремчето е ниско, значи момче, ако е високо – момиче.

Глад за сладко или солено – Ако жената има апетит за сладки, значи има момиче. Но ако и се папка солена храна, значи има момче.

Акнето и бременността – Ако жената има акне, значи чака момиче. Ако кожата й остане чиста, тя ще има момче.

Някои вярват, че сънищата могат да определят пола на бебето. Ако е момче, то в сънищата на майката се появяват символи, свързани с мъжете – коли, камиони, син цвят, линейни предмети и фалически символи. Ако е момиче, майката сънува цветя, кукли, козметика, розово и заоблени предмети.

Четете още: Кели Роуланд е едно секси мамче