Аклупунктурата е изключително популярно средство за лечение още от дълбока древност.

Днес тя също е много предпочитана, тъй като спомага за спокойствието и здравето ни. Всъщност има дами, които използват акупунктурата и като разкрасителна процедура, защото е изключително благоприятна за сияйния вид на кожата ни.

В китайската медицина е прието лицето да е отражение на цялостното ни здраве. И ако то изглежда добре, значи и талото ви е в добро състояние. Споделяме ви 5-те специфични действия на акупунктурата върху кожата на лицето:

1.Освежава подпухналото лице

Подпухналата кожата е индикатор за редица сериозни заболявания, свързани с метаболизма, с алергии или лимфните възли. И освен че ще се справи с подпухналостта, акупунктурата ще ви помогне и за заболявания, които са довели до този вид на лицето.

2.Изчиства акнето

Акупунктурата има благоприятно действие върху кръвта и успокоява хормоналния дисбаланс. Освен от бушуващи хормони, акнето може да бъде причинено и от проблеми в храносмилателната система, както и когато сме в онзи период от месеца. Акупунктурата може да облекчи и предменструалните ни болки.

3.Помага, ако имате розацея

Също както при акнето, розацеята се причинява от нарушен баланс в тялото. И както вече разбрахме, акупунктурата знае как да се пребори с него.

4.Кожата ви става искрящо чиста

В момента, в който иглата влиза под кожата ви, кръвообръщението се подобрява незабавно и се завишава производството на колаген, който е най-добрият приятел на красивата кожа.

5.Стяга кожата ви и спомага за равномерния тен

Акупунктурата ни дава тонус и има благоприятно действие върху тъканите, защото стигат надълбоко в кожата. Тя е прекрасно средство за стягане на кожата и съответно изглеждате отпочинали и подмладени.