Съществуват с години наложени стереотипи, свързани с любовта, онази истинската, щастливата любов.

Например според баба ви, мъжът до вас е по-добре да е по-глупав, за да можете да го "водите за носа".

Американското списание Womesnshealthmag.com се обръща към онези факти за щастливите, двойки, които науката предлага.

Ето пет наистина изнедващи (или не толкова) начина да си гарантирате успешна връзка:

Те залагат на честотата

Професори от Университета в Колорадо са категорични, че двойките, които правят повече секс са много по-щастливи. Забележете статистиката: дори ако го правите по 4-5 пъти в месеца, това е достатъчно!

Те имат същите навици, свързани с пиенето и цигарите

Двойки, в които единият партньор пие много по-малко от другия е по-вероятно да скъсат, отколкото такива, които споделят един и същ порок.

Те са приятели

Разбира се, че сте чували вече изтърканата фраза, че най-добрите връзки се създават между приятели. Без значение дали вярвате на това или не, се оказва, че ако имате приятелство, е по-вероятно да получите и страст, и любов и онази интимност, за която копнеете от известно време.

Те спят добре заедно

Изследване на университета в Аризона показва, че жените, които спят добре, са много по-щастливи във връзката си. Освен това, научите ли се да спите уютно и приятно в едно легло, е по-вероятно да имате нещо стойностно помежду ви.

Те нямат деца

Разбира се, че е хубаво да имате деца и да оставите нещо зад гърба си, но истината е, че двама човека, които имат само себе си е много по-вероятно да бъдат щастливи.