Автор
Woman.bg

5 храни, които ще ви помогнат да спите като бебе

Безсънието засяга грубо един на всеки трима души. Да не говорим, че възрастните хора едва смогват да си набавят заветните 8 часа сън. Причина за безсънните нощи може да са напитките и храните, които приемаме, преди да си легнем.

Въпреки че мнозина си мислят, че преди лягане не е хубаво да се консумира храна, ви предлагаме пет храни, които ще ви помогнат да потънете в дълбок сън.

1.Банани


Бананите са богати на магнезий, който отпуска мускулите, както и на сънотворните хормони серотонин и мелатонин, които също ни помагат да се освободим от натрапчивите мисли и напрежението.

2.Мед

Чаена лъжичка мед е невероятен лек срещу безсъние. В него се съдържа глюкоза, която успокоява и ще ви накара да забравите проблемите от натоварения ден.

3.Бадеми


Бадемите съдържат триптофан и магнезиий. Те отпускат мускулите, успокояват нервите и регулират сърдечния ритъм.

4.Овес

Овесът предизвиква производството на инсулин и повишава нивото на захар в организма по естествен път. Той също така е богат на мелатонин, който, както споменахме по-горе, подпомага съня.

5. Пуешко месо



Позволено е дори месо. Пуешкото месо също съдържа триптофан, който действа благотворно на нервната система и отпуска тялото, за да го подготви за дълбок сън.